Luister
muziek
3 augustus 2021 - 06:00
Deel dit artikel:

Voorgestelde wijzigingen in regels voor gebruik van jeugdhulp

De ‘Concept Verordening jeugdhulp gemeente Valkenswaard 2022 en verder’ is opgesteld. Deze verordening bevat regels voor inwoners die gebruik willen maken van jeugdhulp.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Een belangrijke wijziging ten opzichte van de huidige regels is de wijziging van de hoogte van een persoonsgebonden budget (pgb). Deze wijziging levert voor jeugdigen die gebruik maken, of gaan maken van een pgb, een voordeel op. Er komt namelijk een hoger beschikbaar pgb tarief, dat voldoende is om veilige, effectieve en kwalitatief goede zorg in te kopen.

Een andere belangrijke wijziging is de verplichting om een budgetplan in te dienen als de jeugdige een pgb wil ontvangen. In de huidige regels geldt dat inwoners een plan kunnen indienen als ze gebruik willen maken van een pgb. In dit plan beschrijft de aanvrager bijvoorbeeld wat zijn/haar kind wel en niet kan en waar het hulp bij nodig heeft. Er zijn geen voorschriften hoe dit plan er uit moet zien. In de nieuwe regels vanaf 1 januari 2022 wordt zo’n plan verplicht en moeten aanvragers hiervoor het format van de gemeente gebruiken. Daarin wordt onder meer gevraagd om toelichting te geven op de gewenste ondersteuning, inzet van zorgverleners en waarom men kiest voor een pgb.

Reactie tot en met 22 augustus

De ‘Concept Verordening jeugdhulp gemeente Valkenswaard 2022 en verder’ is tot en met zondag 22 augustus 2021 voor iedereen digitaal in te zien op www.valkenswaard.nl/bekendmakingen. Tot deze datum kan iedereen schriftelijk of via www.valkenswaard.nl/zienswijze reageren op deze regels.

Naar verwachting wordt de Verordening jeugdhulp 2022 en verder met bijbehorende toelichting in december 2021 vastgesteld door de gemeenteraad.

Met vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van dit bericht, kunt u terecht bij mevrouw M. Maas, beleidsmedewerker Jeugd. Zij is telefonisch bereikbaar via (040) 2083444.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie