Luister
muziek
3 augustus 2021 - 15:57
Deel dit artikel:

Bijna overal meer inwoners, maar in Valkenswaard is een afname

Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat de bevolkingsgroei in Nederland weer aan het aantrekken is. In de gemeente Valkenswaard is er echter sprake van een krimp.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De bevolking van Nederland is in het eerste halfjaar van 2021 met 31,7 duizend inwoners gegroeid. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 18,2 duizend. Er werden afgelopen halfjaar meer kinderen geboren en minder mensen emigreerden naar het buitenland dan een jaar eerder. Per saldo kwamen er bijna 29,4 duizend inwoners bij door buitenlandse migratie, en bijna 2,4 duizend door natuurlijke aanwas (geboorte min sterfte). Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. Deze cijfers worden ook vooral aangerekend door de coronapandemie.

Cijfers van Valkenswaard

Het inwoneraantal in de gemeente Valkenswaard is gedaald met 4 personen. Begin 2021 telde gemeente Valkenswaard 31.221 inwoners. Eind juni 2021 waren dit er 31.217. Het inwoneraantal is dus nagenoeg gelijk gebleven.
Tijdens de eerste helft van 2021 steeg het inwoneraantal door de geboorten van 126 personen, 623 personen die vanuit een andere gemeente in Valkenswaard zijn gaan wonen en 99 personen die vanuit het buitenland gevestigd zijn in de gemeente.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie