Luister
muziek
5 augustus 2021 - 13:59
Deel dit artikel:

Van HOD naar Olympische Spelen: Matla en Welten naar hockeyfinale

Wat mogen we trots zijn als Valkenswaardenaren als we kijken naar de Olympische Spelen. Komende vrijdag staan twee voormalig HOD-speelsters in de hockeyfinale, strijdend om de gouden medaille.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Het gaat om Lidewij Welten en Frédérique Matla. Beide vrouwen speelden in het verleden voor HOD uit Valkenswaard. Matla begon met hockeyen bij HOD en speelt inmiddels al jaren voor HC 's-Hertogenbosch. Ook aanvalster Welten begon haar hockeycarrière bij Hockey Ons Devies (HOD). Een overstap naar eveneens HC 's-Hertogenbosch volgde. Welten won in 2012 al een gouden medaille op de Spelen in Londen.

In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) bereikten de Nederlandse hockeysters voor de vijfde keer op rij de finale van het olympisch hockeytoernooi. In de halve finale rekende de ploeg van bondscoach Alyson Annan af met Groot-Brittannië, de ploeg die Oranje vijf jaar geleden in Rio de Janeiro nog van het goud hield. Matla toonde zich opnieuw belangrijk voor de ploeg door te scoren, wat ze nu in alle duels van deze Spelen heeft gedaan.

Finale en tegenstander

Argentinië is de tegenstander van Nederland in de finale. Die volgt op vrijdag 6 augustus om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie