Luister
muziek
4 augustus 2021 - 13:59
Deel dit artikel:

Doe-Week Dommelen in gevaar door gebrek aan vrijwilligers

Afgelopen week heeft het bestuur van Doe-Week Dommelen het aantal inschrijvingen van de vrijwilligers vergeleken met de cijfers van voorgaande jaren in dezelfde periode. Onverhoopt bleek het aantal inschrijvingen dit jaar enorm achter te lopen. "Veel vrijwilligers hebben waarschijnlijk door de coronamaatregelen rond evenementen afgewacht om in te schrijven. Ook zien we een trend dat veel vrijwilligers zich maar voor een paar dagen inschrijven in plaats van voor een hele week. Daarnaast starten veel scholen alweer tijdens de Doe-Week", zegt de organisatie. Het evenement staat hierdoor op losse schroeven.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Doe-Week Dommelen
Advertentie

Het is dit jaar zo extreem dat als er voor 13 augustus niet voldoende aanmeldingen zijn, ze genoodzaakt zijn Doe-Week af te blazen. "Dus roepen we alle Doe-Week-fans van Dommelen en omstreken op om zichzelf zo snel mogelijk in te schrijven via doe-week.nl/vrijwilligers. Want jullie weten het: zonder vrijwilligers geen Doe-Week."

Vergunning is binnen

Ondertussen is de vergunning van de gemeente Valkenswaard binnen en kunnen ze dus, met inachtneming van de huidige regels rondom corona, doorgaan met de verdere organisatie van de kindervakantieweek.

Ook als je maar een paar dagen of één dag kunt, is dat geen enkel probleem. Opa's, oma's, vaders, moeders, oudere broers en zussen, vrienden en kennissen, iedereen vanaf 15 jaar is van harte welkom. Dus heb je zelf tijd en zin, of ken je iemand die zich wellicht in wil zetten voor deze kindervakantieweek, meld je dan aan.

Ouders doen dit jaar ook mee

Ouders van kinderen in de P-groepen (kleuters) wordt verzocht dit jaar ook minimaal één dagje mee te helpen, zodat ook de veiligheid en gezelligheid van de jongste kinderen gewaarborgd is. Graag inschrijven via het aanmeldingsformulier op doe-week.nl/vrijwilligers. "We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die een post willen bemannen en een spel willen begeleiden tijdens de speurtocht op dinsdag, woensdag en donderdag." Stuur hiervoor een mail naar info@doe-week.nl.

De activiteiten op het Doe-Week-terrein aan de Keersopperweg in Dommelen starten voor de kinderen dagelijks om 10.00 uur. Voor de vrijwilligers is er op donderdag 26 augustus om 19.30 uur een informatieavond in Café De Dommelstroom aan de Bergstraat in Dommelen.

Alleen weekkaarten

In tegenstelling tot voorgaande jaren is besloten om dit jaar alleen weekkaarten te verkopen. Weekkaarten kun je aanschaffen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus tussen 11.00 uur en 15.00 uur op het Doe-Week-terrein en op maandagmorgen vanaf 09.00 uur.

Thema

Het thema dat vorig jaar al gepresenteerd is tijdens de carnavalsoptocht in Dommelen, blijft gehandhaafd: 'Doe-Week; daar zit muziek in!' De programma’s die toen al in grote lijnen gemaakt zijn, hebben ze verder uitgewerkt voor de verschillende leeftijdscategorieën. "We gaan ervan uit dat we als vanouds een hele feestelijke 45e kindervakantieweek kunnen organiseren." Dit jaar zal Doe-Week Dommelen, zoals elk jaar, plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie voor het basisonderwijs (regio Zuid). Dat is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie