Luister
Live
7 augustus 2021 - 21:47
Deel dit artikel:

Op bezoek bij nieuwe hotspot in Valkenswaard: Curlicious

Een nieuwe hotspot ontdekken op je vrije dag. Ik fiets zelf graag naar het dorp en houd zelf ontzettend van boetiek zaakjes. In de stad weten we ze maar al te goed te vinden, maar in een dorp zoals Valkenswaard kennen we dat nog niet. En laat nu net mijn oog vallen op een nieuwe place to be.

valkenswaard24
  / Janneke Weijers

Ben jij ook zo n fan van boetiek zaakjes en ontdek je graag nieuwe plekken dan heb ik de perfecte match voor je gevonden, lees je met me mee?

Ik belde mijn vriendin op om samen iets af te spreken en gister was het zo ver, op naar Curlicious. Ken je dat gevoel wanneer op zo’n moment alles klopt en je dus helemaal happy wordt van zo’n heerlijk winkeltje.

We stonden voor de deur en er hing een hand geschreven briefje, de deuren zouden een uur later dan normaal open gaan. Voor ons geen probleem, ik was namelijk meteen al gecharmeerd van dat briefje, meegaan met de flow van de winkel, heerlijk toch. Even later kwamen mijn vriendin en ik terug en waren Lieke en Harry alles winkelproof aan het maken.

Wat opvalt is het mooie oude pand, gestreepte luifels, houten klapstoelen, witte parasols met franjes, salsa muziek en rekken met zomerse kleding. En dat was alleen nog maar buiten. Zelf ben ik een echte Vinted shopper, ik houd van duurzaam omgaan met kleding, maar zo af en toe vind ik het ook fijn om een keer verantwoord iets nieuws te kopen.

So let’s go shopping.

Bij binnenkomst wordt je meteen warm welkom geheten door Lieke en Harry, maar wat nog meer mijn aandacht trok was dat ook lieve Ollie (Olivier), hun kleine ventje je een grote big smile bezorgt. Het maakt meteen dat je ontzettend welkom bent en het geeft je een warm en huiselijk gevoel.

We snuffelden tussen de gezellige, vooral vrolijke kleding. Lieke laat je de meeste leuke outfits zien en hoe je op vele manieren iets kan combineren. Combi’s vind ik erg belangrijk, zo kan je met weinig toch veel creaties creëren.

Na gesnuffeld te hebben tussen de kleding stonden we na een uur buiten met mijn geshopte kleding en was het tijd om te gaan. Ik besloot die middag terug te gaan, want het was er nog niet van gekomen om koffie te drinken op het gezellige terras. Zo cosy als de winkel is, zo cosy is het terras ook. Een kleine kaart met koffie’s, een appeltaart en een broodje met huisgemaakte eiersalade. Het leuke aan deze broodjes is dat het ook echt letterlijk huisgemaakt is. Harry is een ware hobbykok. Wanneer hij voor zijn kids thuis kookt wordt er gelijk een groter portie gemaakt om zo ook de klanten bij Curlicious te kunnen verwennen. Verwacht dus geen vaste broodjes, maar eten wat ‘de potschaft broodje’.

Op het terras koos ik voor een heerlijke chai latte. Tijdens deze koffie break kreeg ik ook nog eens gezelschap van Ollie. Hij kreeg natuurlijk van mij dat lekkers wat ik bij de koffie had gekregen en zo vermaakten wij ons wel een tijdje.

Ik snuffelde vervolgens binnen nog even verder en wat mij die ochtend niet was opgevallen is dat er ook een geurlijn van Atelier Rebul die volledig natuurlijk is, wordt aangeboden. Een leuk weetje is dat het verhaal hierachter in 1895 is ontstaan. Een jonge Franse apotheker, genaamd Jean Cesar Reboul, reisde door Istanbul om zijn vader te bezoeken, er schuilde een ondernemer in deze jongeman en hij bracht vervolgens een Eau de Cologne uit die gemaakt werd van lavendelbloemen uit de tuin van Mr. Reboul. Ik ben zelf dol op lavendel. Gister heb ik nog twee van deze planten in de tuin gezet. De geur werkt rustgevend en is dus ook heerlijk om bij je te dragen. De kennis van Mr. Reboul werd vervolgens overgedragen van generatie tot generatie en daar rolde een hele lijn uit. Daarnaast zijn ook nog alle producten vrij van parabenen, ftalaten en minerale oliën. De producten zijn ontworpen voor het hele gezin en voor elk huidtype te gebruiken.

En als je het dan hebt over verzorging, Lieke is ook nog een ware haarstyliste, dus als je jezelf dan al niet genoeg hebt laten verwennen kun je ook nog even in haar stoel plaats nemen.

Mijn dag zat erop, ik heb me heerlijk laten inspireren door dit gezin. Leuke kleding geshopt, mezelf verwend met huiselijke lekkernijen, wijzer geworden over een natuurlijke geurlijn en genoten van dit oud Hollandse pand.

Een bezoekje waard voor de vrouwen. En mannen, niet getreurd, Harry vermaakt jullie graag op zijn terras met een goeie housemix en als je geluk hebt showt hij graag zijn nieuwe camper aanwinst die hij zo mee en dan voor de deur heeft staan. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug