Luister
Live
4 september 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

Café In de Swaen weer geopend

Vanaf donderdag 1 september is iedereen weer welkom om de dorst te lessen in Café In de Swaen op de hoek van de Markt en Peperstraat in Valkenswaard. Na enkele maanden dicht te zijn geweest laat uitbaatster Yvonne Habraken de tapkranen weer rijkelijk vloeien.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs

Het is weekmarkt, de zon schijnt over Valkenswaard en de beiaard voegt er vrolijke klanken aan toe. Ideale omstandigheden om een kopje koffie of een pintje te pakken op het terras van In de Swaen. Wants sinds 1 september is het etablissement weer geopend voor het publiek. “Ik heb het overgenomen”, zegt een stralende Yvonne Habraken. “Ik ben van Valkenswaard en heb hier voorheen altijd gewerkt voor Remco en Jacco.” Er staan bloemen op de bar en ook in enkele nevenruimten staan schitterende boeketten die nog uitgepakt moeten worden.

Op 1 augustus is de uitbaatster met haar vorige werk opgehouden en is ze begonnen met de opstart. Op de vraag of er iets significant anders is dan voorheen, zegt Yvonne dat het echt gewoon een café is gebleven. Een heer in zwart kostuum serveert wat drankjes op het terras en een dame aan de bar hoopt dat ze niet op de foto zal komen. Yvonne zelf houdt ook niet van foto’s, maar als serveerster Lisanne (rechts op de foto) binnen komt gaan ze allebei door de knieën en wordt een uniek plaatje gemaakt.

Bloemen

Het interieur is als vanouds: een lange bar, veel donkerbruin en achterin nog steeds de spaarkas. Op de bar de nodige borrelglaasjes met drank, die nog gevuld zullen worden met slagroom, als toetje bij de koffie. De ober gunt een blik in de achterste ruimte van de zaak waar ook nog bloemen staan. De wand is voorzien van een enorm tafereel dat op De Nachtwacht lijkt. Er hangen nog enkele oude ansichten aan de wand. “Dit is een vergaderzaaltje, hè”, zegt de man vriendelijk en even later schuiven opnieuw enkele gasten bij aan een terrastafeltje.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug