Luister
muziek
13 september 2021 - 15:54
Deel dit artikel:

FrameRunner overhandigd aan Atletiekvereniging Valkenswaard: 'Iedereen laten genieten'

Afgelopen zaterdag heeft een delegatie van de motorclub de Lionsbike en Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) een nieuwe FrameRunner overhandigd aan voorzitter John Robbe van Atletiekvereniging Valkenswaard (AVV).

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Bij Lionsbike behoort sinds jaar en dag de verbinding met fundraising voor een goed doel. Lionsbike maakt hierop geen uitzondering en heeft dit jaar gekozen voor het project FrameRunner (voorheen RaceRunner). Een FrameRunner is een driewielloopfiets, waarmee kinderen met een loopbeperking in staat worden gesteld om te sporten. Met dit project ondersteunen zij een atletiekvereniging die zich inzet voor sportbeoefening door kinderen met een loopbeperking.

De FrameRunner is al in 1989 ontwikkeld door de Deense ergotherapeut Connie Hansen. Zij ontwikkelde de FrameRunner voor de atleet Mansoor Siddiqi die als rolstoelafhankelijk atleet vanwege zijn CP zich achterwaarts bewoog in zijn rosltoel. Met de FrameRunner kon hij voor het eerst zelfstandig voorwaarts bewegen. FrameRunning is sindsdien alleen maar populairder geworden omdat vooral atleten die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten met de FrameRunner kunnen lopen of rennen. Sinds de zomer van 2018 is FrameRunning zelfs een paralymisch onderdeel van de atletiek.

Mobiliteit verhogen

De FrameRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bijvoorbeeld cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

Sponsoring

AVV is vanaf april dit jaar gestart met trainingen voor kinderen en volwassenen met een beperking. Robbe: "Wij zijn blij dat wij deze FrameRunner krijgen aangeboden door Lionsbike. Een mooi doel om iedereen te kunnen laten genieten van de atletieksport." Daarnaast heeft AVV zelf een bedrag van 2.500 euro gesponsord die de stichting NSGK heeft verdubbeld zodat er inmiddels weer drie nieuwe FrameRunners in bestelling staan. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie