Luister
Live
25 september 2021 - 05:51
Deel dit artikel:

Portret van Valkenswaardse oud-profvoetballer Miel Pijs in Studio Voetbal

'De beste mannelijke voetballer die Valkenswaard ooit heeft voortgebracht'. Zo wordt Miel Pijs (80) omschreven door Frank Heinen, die een prachtig portret van de oud-voetballer maakte voor Studio Voetbal.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Evert Meijs

Pijs speelde van 1961 tot en met 1974 voor achtereenvolgens PSV, Sparta, NEC en FC Den Bosch. Hij kwam acht keer uit voor het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij één keer scoorde.

Maar hij startte zijn carrière bij VV De Valk. Pijs werd in 1958 als speler van van De Valk op het Otten-toernooi van PSV gekozen tot beste speler. De Eindhovense club nam hem in 1961 over, waarna hij een verdedigingscentrum vormde met Roel Wiersma. Zodoende maakte hij deel uit van het PSV-team dat in 1962/63 voor het eerst in de clubhistorie kampioen werd in de Eredivisie.

Cruijff, Swart en Keizer

Er is nog veel meer te vertellen over de carrière van Miel Pijs. Bijvoorbeeld hoe hij deel uitmaakte van het Nederlands elftal met spelers als Johan Cruijff, Sjaak Swart en Piet Keizer. Bekijk het hele verhaal en het indrukwekkende portret HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug