Luister
Live
21 september 2021 - 17:45
Deel dit artikel:

Vrijwilligerspenning voor vrijwilligers van het Nederlands Steendrukmuseum

Op dinsdag 21 september viert het Nederlands Steendrukmuseum het twintigjarig bestaan. Het Nederlands Steendrukmuseum is mondiaal het enige museum over lithografie en de steendruk. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft burgemeester Anton Ederveen de gemeentelijke vrijwilligerspenning uitgereik aan díe vrijwilligers die zich al tien jaar of langer inzetten voor het museum en die nog niet eerder een penning hebben ontvangen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Google Streetview

De vrijwilligerspenning kan worden uitgereikt indien men zich op organisatorisch of bestuurlijke wijze minimaal tien jaar heeft ingezet. Deze vrijwilligers zijn op velerlei manieren actief voor het museum, bijvoorbeeld als rondleider, baliemedewerker, drukker en meesterdrukker, bestuurslid, verzorging van de winkel, geven van demonstraties, cursussen, workshops, etcetera.

De volgende vrijwilligers hebben de gemeentelijke vrijwilligerspenning ontvangen:
Gertjan Forrer, Tonny Gijzen-Smeets, Henk Hanneman, Theo Harlé, John van Hoekelen, Niko Hooijschuur, Marina van Andringa de Kempenaer-van Hoof, Jos van Lieshout, Joop van Meel, Jo Megens, Antoon Nies, Wim Peeters, Jo Schoenmakers, Maria Stoffels-Stammen, Thieu Wetemans en Adrie Willemen. Marianne Kieboom was niet aanwezig en zal op een later tijdstip de penning ontvangen.

De uitreiking vond plaats op dinsdag 21 juli om 17.30 uur tijdens de viering van het twintigjarig bestaan van het museum bij De Hofnar.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug