Luister
Live
6 oktober 2021 - 05:51
Deel dit artikel:

VIDEO: Officiële opening van Nieuwe N69 in Valkenswaard

Na zo’n twee jaar bouwen is de officiële openingshandeling van de Nieuwe N69 afgelopen zaterdag verricht bij de grote beekdalbrug Keersop in Valkenswaard.

valkenswaard24 / VOS TV

De komende twee weken verricht aannemer Boskalis afrondende werkzaamheden zodat het nieuwe 8 kilometer lange tracé op maandag 18 oktober open kan voor het verkeer. De publieksmiddag leverde zo’n 10.000 bezoekers op.

‘Onze’ wethouder Kees Marchal opende de weg samen met Gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat en wethouders van onze buurgemeenten: Mathijs Kuijken (Bergeijk), Ad van den Oever (Veldhoven) en Liesbeth Sjouw (Waalre). Dat deden ze door een aantal doeken waarop de oude situatie was afgebeeld weg te halen van bouwhekken, waardoor beelden van de nieuwe situatie zichtbaar werden. “Wij konden ons mooie nieuwe centrum al laten zien”, aldus Marchal.

Fietsers en wandelaars

Na de openingshandeling werd de weg opengesteld voor het publiek. Maar liefst 10.000 inwoners uit de omgeving en andere geïnteresseerden hebben de weg bewonderd per fiets, skatend of wandelend. Langs de route stonden grote hekken met informatie over onder meer de bouw en via QR-codes waren filmpjes met meer informatie beschikbaar. De weg is de groenste weg van Brabant en energieneutraal. De verwachting is dat de Provincie en Boskalis er nog flink wat prijzen mee gaan winnen.

Bekijk hieronder de video van de officiële opening.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug