Luister
muziek
6 oktober 2021 - 12:41
Deel dit artikel:

Lichttherapie tegen somberheid en depressie in De Hofnar

Lichttherapie heeft een gunstig effect op somberheid, depressie en depressie rondom de zwangerschap. Nu de zomer weer voorbij is krijgen veel mensen last van seizoensgebonden klachten; de bekende herfstdepressie. Lichttherapie werkt hier zeer effectief op. In het LichtCafé in De Hofnar in Valkenswaard wordt hier dieper op ingegaan.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Het LichtCafé is er voor iedereen die in aanmerking komt voor lichttherapie. Het is een aangename, inspirerende plek waar je de dag begint met een juiste portie licht. Terwijl je achter de lichtlamp zit, drink je een lekkere kop koffie of thee. Je leest een krant, kletst wat of checkt alvast je mail. In het LichtCafé zijn deskundigen aanwezig die je begeleiden tijdens de lichttherapie.

Leefstijl

Met lichttherapie zet je onder andere je biologische klok goed. Als je biologische klok een goed ritme heeft, voel je je prettiger. Naast de juiste portie licht in de ochtend zijn er aanvullende opties om de interne klok goed te zetten. Een vast dag- en nachtritme, gezonde voeding, voldoende bewegen en sociale contacten spelen ook een belangrijke rol. Daarom is er naast lichttherapie ook aandacht voor leefstijl in het LichtCafé.

De Hofnar

Je bent van harte welkom in De Hofnar bij het Lichtcafé. Je hebt daarvoor wel een verwijzing nodig van de huisarts of in behandeling zijn bij GGzE. Het LichtCafé is iedere werkdag open van 08.30 uur tot 10.30 uur in De Hofnar 10 in Valkenswaard. Ook in Eindhoven vind je een LichtCafé. Meer informatie vind je op ggze.nl/lichtcafe.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie