Luister
Live
13 oktober 2021 - 05:58
Deel dit artikel:

Op de trappers bij fietstocht en voor realisatie brandweermuseum

Stichting De Rode Haen blijft zich op allerlei manieren inzetten voor het verwezenlijken van een brandweermuseum in Valkenswaard. Een nieuw onderdeel daarvan is een fietstocht.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Michael van Tol

Op zondag 24 oktober organiseert Stichting De Rode Haen de fietstocht. Je kunt kiezen voor een fietsroute van 18 kilometer of een lekker tochtje van 32 kilometer. De routes starten bij de brandweertoren, achter de brandweerkazerne aan de Maastrichterweg 51 in Valkenswaard.

De fietsroutes starten vanaf 13.00 uur. Bij terugkomst staat er een lekkere hap en een drankje klaar. Ook is er muziek en een springkussen aanwezig voor de kinderen. Meefietsen kost 5 euro per deelnemer of 10 euro per gezin. Alle opbrengsten van deze middag komen ten goede aan het realiseren van het interactieve brandweermuseum De Rode Haen.

De Rode Haen

Wat is De Rode Haen? Het plan is opgevat om de brandweertoren achter de brandweerkazerne op te knappen en uit te breiden met een mooie nieuwbouw. Onder de kenmerkende en passende naam De Rode Haen komt hier een modern en interactief brandweermuseum dat helemaal past bij nu, maar recht doet aan de historie van de brandweer én de toren. De toren dateert van 1954. In die tijd werden slangen in de toren te drogen gehangen als ze door de Valkenswaardse brandweervrijwilligers gebruikt waren om branden te blussen. Toen dat niet meer nodig was gingen er stemmen op om de toren te slopen. Daar is toen van afgezien. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug