Luister
Live
13 oktober 2021 - 21:21
Deel dit artikel:

Valkenswaard Lokaal en Vitaal Valkenswaard gaan door als één partij

De politieke partijen Valkenswaard Lokaal en Vitaal Valkenswaard gaan samen verder. Dat zal verder vormgegeven worden door de verkiezing in maart 2022 in te gaan met één kieslijst.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard Lokaal en Vitaal Valkenswaard wisten het afgelopen jaar elkaar al veel vaker te vinden. In eerste instantie in de raad waar over belangrijke punten voor de inwoners van Valkenswaard eenzelfde standpunt bleek. Later ook in de voorbereidingen voorafgaande aan de raadsvergaderingen. Dat wordt nu verder geïntensiveerd door de fracties en op bestuurlijk niveau.

Verbinding en samenwerking

“In tegentelling tot de tendens van verdere versnippering hetgeen we in de landelijke en ook lokale politiek zien kiezen beide parttijen voor verbinding en samenwerking en juist tot samengaan”, stellen de partijen in een persbericht. Beide besturen en partijen zijn ervan overtuigd dat dit ten goede gaat komen van de inwoners van de gemeente Valkenswaard.

Kieslijst en programma

De komende maanden zal gezamenlijk gewerkt worden aan het verkiezingsprogramma en de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De hoofdlijnen in het verkiezingsprogramma staan vast. Dat zijn:

1. Meer zeggenschap bij de inwoners van Valkenswaard

2. Minder regelgeving

3. De mens, menselijke maat centraal

4. Versnelling in het realiseren van woningen in de gemeente Valkenswaard

5. De hulpvraag centraal voor cliënten jeugdzorg en WMO.

6. Degelijk financieel beleid.

De verdere en meer formele vormgeving naar één partij zal de komende maanden vorm krijgen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug