Luister
Live
14 oktober 2021 - 15:39
Deel dit artikel:

Wandeling langs Tongelreep geeft beeld van ingrijpende werkzaamheden

In verschillende fases wordt er aan de Tongelreep gewerkt. Om daar een beter inzicht op te geven aan geïnteresseerden, wordt er een wandeltocht tot aan Valkenswaard georganiseerd.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In eerdere berichten over de Tongelreep spraken wij over de verschillende fases van het werk. Fase 1, fase 2a en fase 2b kun je voorbij zien komen. Maar wat houden deze fases nou precies in? Fase 1 gaat over de werkzaamheden in het noordelijk projectgebied. Dit is het gebied rond de Tongelreep vanaf de stuw bij Zeelberg/Driebruggen tot en met Valkenswaard. Aannemer Van Beers is hier bezig met bijvoorbeeld het uitgraven van nieuwe waterlopen, het verondiepen van beek en het aanbrengen van houtpakketten om te zorgen dat de beek een meer natuurlijke loop krijgt. 

Waterschap De Dommel vertelt je hier graag meer over tijdens een wandeling langs de werkzaamheden op dinsdagochtend 26 oktober. De wandeling start vanuit een vertrekpunt. Vanuit daar gaan ze met verschillende begeleiders het gebied in en krijgen de wandelaars een beeld van het projectgebied én de werkzaamheden die er op dat moment plaatsvinden.

Aanmelden

Wandel je mee op 26 oktober, meld je dan uiterlijk vrijdag 22 oktober aanstaande aan. Ze willen de groepen niet te groot maken (maximaal vijftien personen). Je kunt daarom kiezen uit twee tijdstippen:

  • start om 09.15 uur of
  • start om 11.00 uur

De wandeling is zo'n drie kilometer en duurt ongeveer één uur.

Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar projecttongelreep@dommel.nl. Belangrijk is dat je daarin aangeeft op welk tijdstip je wilt komen en met hoeveel personen. Vergeet ook niet je naam en eventueel je telefoonnummer te vermelden. Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding.
Mocht een tijdstip vol zitten, dan ontvang je van een mail waarop ze een ander tijdstip zullen voorstellen. Je ontvangt van hen na aanmelding een bevestiging met de laatste informatie en geven aan waar het startpunt is. Trek enkele lagen kleding en je wandelschoenen aan en ze zien je graag dinsdag 26 oktober.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug