Luister
muziek
22 oktober 2021 - 12:27
Deel dit artikel:

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt steken handen uit de mouwen in Leenderbos

Sinds augustus werkt een team van negen mensen van Binnenwerk bij Staatsbosbeheer in het Leenderbos, Strabrechtse heide en de Kempen. Ze helpen mee om de natuur in deze gebieden te beheren.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Erik Schram / Staatsbosbeheer
Advertentie

Binnenwerk is een participatieproject, opgestart vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De boswachters van Staatsbosbeheer zijn enthousiast. "Tot voor kort zaten de mensen thuis, maar nu zijn ze weer zinvol aan het werk. In dit project krijgen ze een mooie kans om deel te nemen aan de maatschappij. Het werk bestaat uit het opschonen en onderhoud van jonge aanplant, voorbereidende zaagwerkzaamheden voor houtoogsten, groenonderhoud langs wegen en paden het plaatsen en onderhouden van rasters en wandelpoortjes, het voorbereiden, maken en plaatsen van borden, vervangen en het repareren van recreatieve voorzieningen."

Binnenwerk

De organisatie Binnenwerk, onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, creëert duurzame banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat hier om deelnemers uit het doelgroepenregister van het UWV. In de samenwerking met Staatsbosbeheer plaatst Binnenwerk-teams in de beheereenheid, waarbij het team aan de slag gaat in het natuur- en recreatiebeheer. De medewerkers van Binnenwerk kunnen bij Staatsbosbeheer een volwaardige functie vervullen. Hierop moeten de kandidaten solliciteren. Niet alles kan worden aangepast, maar medewerkers krijgen wel de mogelijkheden om de noodzakelijke opleidingen volgen en afronden met een certificaat.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie