Luister
muziek
13 november 2021 - 13:15
Deel dit artikel:

Valkenswaard verrast Sinterklaas met dahliapaarden bij landelijke intocht

Gemeente Valkenswaard is deze zaterdag aanwezig bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Samen met twaalf kinderen, op dahlia-(stok)paarden, hebben kinderburgemeester Amy Vos en burgemeester Anton Ederveen vier gouden hoefijzers aan paard Ozosnel gegeven.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Het bloemencorso en de paardensport zijn groot in gemeente Valkenswaard. Het heeft kinderen geïnspireerd om Sinterklaas en zijn paard Ozosnel te verrassen met een bijzonder cadeau en een gedenkwaardig bezoek, bij Paleis Soestdijk. Twaalf kinderen met twaalf stokpaardjes, waarin kleurige Valkenswaardse dahlia’s geprikt zijn, representeren onder andere het Corso in Valkenswaard. Samen met de hulp van de oudere bouwers uit de verschillende buurtschappen, maakten zij de mooie paardenhoofden.

'Geweldig visitekaartje'

Het cadeau bestaat uit vier gouden hoefijzers voor Ozosnel op een mooi kussentje en een klein labeltje waarop ‘Ff offline in Valkenswaard’ is geborduurd. Oftewel lekker actief buiten in Valkenswaard. Compleet met een tweespan en rijtuig. “Dankzij de mensen van allerlei buurtschappen, Stichting Bloemencorso, ondernemers, Valkenswaard Marketing en de gemeente hebben we samen tijdens de landelijke intocht in Baarn een geweldig visitekaartje van onze gemeenschap afgegeven. Echt kippenvel om dat te hebben zien groeien en mee te maken”, vertelt een trotse burgemeester Ederveen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie