Luister
muziek
28 november 2021 - 12:31
Deel dit artikel:

Met 36 voertuigen maakt VDL Bus & Coach entree in openbaar vervoer van Bordeaux

Het eerste e-mobility-project van VDL Bus & Coach in Frankrijk zal vanaf het eerste kwartaal in 2024 worden uitgerold. In de agglomeratie van Bordeaux, waar 800.000 mensen wonen, gaan 36 nieuwe generatie Citea’s rijden

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - VDL Bus & Coach
Advertentie

“Wij zijn bijzonder trots dat VDL, na een lang en grondig selectieproces, door één van de belangrijkste metropolen van Frankrijk is geselecteerd om zo'n veeleisende buslijn te realiseren”, zegt Marcel Jacobs, Commercieel directeur van VDL Bus & Coach. “Een prachtig resultaat van onze VDL Bus & Coach verkooporganisatie in Frankrijk, waar wij op het gebied van openbaar vervoer nog meer belangrijke stappen willen zetten in de nabije toekomst. Dit is een echte erkenning van onze kwaliteiten als Europese koploper in e-mobiliteit. De principes van het nieuwe Citea-busconcept, dat oplossingen biedt zonder enig compromis, sluiten naadloos aan bij de duurzame ambities van de metropool Bordeaux.”

Snelbuslijn

In Bordeaux is reeds een begin gemaakt met de aanleg van de buslijn die vanaf het jaar 2024 door de nieuwe generatie Citea's zal worden bediend. Het gaat om een volledig nieuwe operatie, die twee bestaande reguliere buslijnen vervangt. Bordeaux wil een betrouwbare en hoogwaardige openbaarvervoersdienst bieden voor stedelijke pendelaars van de commune Saint-Aubin de Médoc naar het treinstation Saint-Jean Central in het historische centrum van de stad. Langs de 21 kilometer lange lijn zullen busstroken met verkeerslichtprioriteit worden aangelegd.

Bordeaux Métropole

De metropool Bordeaux telt 800.000 inwoners, verdeeld over de 28 gemeenten, en is daarmee een van de grootste metropolen van Frankrijk. Het TBM-net (Transports Bordeaux Métropole) omvat 4 tramlijnen en 78 buslijnen waarop meer dan 400 voertuigen rondrijden die bijna 30 miljoen kilometer per jaar afleggen.

Verbeterde range

Naast de busvloot zal VDL Bus & Coach ook de complete laadinfrastructuur leveren en tevens verantwoordelijk zijn voor het complete vlootmanagementsysteem. De levering van de nieuwe generatie Citea’s staat gepland voor het eerste kwartaal in 2024. De e-bussen hebben een batterijpakket van 552 kWh en zijn uitermate geschikt voor stadsvervoer met een hoog serviceniveau. De range van de nieuwe generatie Citea’s is aanmerkelijk verbeterd: de Citea LF- 181 heeft een actieradius tot 600 kilometer, afhankelijk van de gekozen configuratie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie