Luister
muziek
2 december 2021 - 09:38
Deel dit artikel:

Bibliotheek De Kempen helpt je bij tal van digitale zaken

Deze tijd brengt veel uitdagingen mee waarin van ons allen wordt gevraagd steeds meer digitaal en online te doen. Bijvoorbeeld een DigiD aanvragen, de CoronaCheck app installeren en gebruiken, beeldbellen, online lezen en online afspraken maken. Om daarbij te helpen is er DigiHulp.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Heb je een laptop of tablet met camera en de basisvaardigheden zoals mailen onder de knie, maar zijn zaken als DigiD en beeldbellen nog een uitdaging? Dan kun je aansluiten bij online DigiHulp van de Bibliotheek. In deze gratis workshops staan verschillende onderdelen centraal, zoals:

- Hoe vraag ik mijn DigiD aan?
- Hoe krijg ik een corona-code op mijn telefoon?
- Hoe kan ik de corona-code krijgen als ik geen smartphone heb?
- Hoe kan ik beeldbellen?
- Hoe reserveer of lees ik online een boek via de bibliotheek?

Ook voor andere digitale vragen onderwerpen kun je bij DigiHulp terecht. "We kijken dan of individuele begeleiding mogelijk is", zegt Bibliotheek De Kempen.

Aanmelden voor DigiHulp

De online workshops duren dertig minuten per onderwerp en zijn elke werkdag vanaf 11.30 tot 12.00 uur. Je kunt je aanmelden via de agenda op bibliotheekdekempen.nl, onder het kopje ‘actueel’. Op de dag zelf ontvang je een mail om de bijeenkomst bij te wonen. Hierbij ontvang je ook een handleiding.

Telefonische DigiHulplijn

De basisvaardigheden van werken met een laptop of tablet kun je ook telefonisch leren bij de DigiHulplijn. Bij de DigiHulplijn helpen getrainde, ervaren vrijwilligers mensen met hun digi-vraag. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 0800-1508.

Informatiepunt Digitale Overheid

In de Bibliotheek vind je ook het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je terecht voor alle vragen die te maken hebben met de digitale overheid. Bijvoorbeeld over belastingaangifte, Digi-D, huur- en zorgtoeslag, rechtsbijstand, pensioen en uitkering, een rijbewijs verlengen, een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs aanvragen, verkeersboetes of hulp bij een afspraak maken bij de gemeente. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Langskomen kan altijd tijdens openingsuren.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie