Luister
Live
9 januari 2022 - 15:56
Deel dit artikel:

Gemeente Valkenswaard vergoedt zelftesten en mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

De gemeente Valkenswaard maakt een eenmalige vergoeding voor een gratis pakket zelftesten en mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. "Hiermee willen we onze inwoners helpen om de regels in en om het huis na te leven."

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Ontvang je een maandelijkse (bijstands)uitkering van de gemeente Valkenswaard? Je krijgt dan van de gemeente per volwassene een eenmalige vergoeding. "Wij maken de vergoeding deze maand over op uw rekening. Voor de vergoeding hoeft u dus geen aanvraag in te dienen. Met deze vergoeding kunt u zelftesten en mondkapjes kopen."

Gratis pakket

Heb je een laag inkomen maar geen maandelijkse (bijstands)uitkering van de gemeente Valkenswaard? Je mag dan een gratis pakket ophalen. Het pakket bestaat uit meerdere zelftesten en mondkapjes. Iedere volwassene krijgt een pakket. Je kunt het pakket afhalen bij de balie van het gemeentehuis. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak via 040-2083444.

Gebruik zelftest

Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis kunt gebruiken. Heb je coronagerelateerde klachten, gebruik dan een zelftest of maak een testafspraak bij de GGD. Dit kan via 0800-1202 (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur) of op coronatest.nl. Is de zelftest positief, maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Wanneer je (nog) geen klachten hebt, maar wel veilig naar je werk of bij anderen op bezoek wilt gaan, is het aan te raden om eerst een coronazelftest te doen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van zelftesten op de website van de Rijksoverheid.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug