Luister
Live
21 januari 2022 - 05:58
Deel dit artikel:

Geen carnavalsoptocht in Valkenswaard dit jaar, wél een nieuwe prins

Corona en de daarbij horende maatregelen zetten een streep door de carnavalsoptocht in Valkenswaard.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo

In navolging van onder meer Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, heeft ook Valkenswaard (Striepersgat) besloten om een streep te zetten door de carnavalsoptocht van dit jaar. "Het coronavirus brengt te veel risico’s met zich mee voor deelnemers en publiek", aldus Ron Hoogmoet, President van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat.

“We hebben als bestuur écht geworsteld met dit besluit. Het is voor het eerst in de historie dat we een optocht afgelasten, om andere redenen dan barre weersomstandigheden of een nationale ramp. Bovendien denken we dat de verenigingen in deze tijd niet de mogelijkheid hebben gehad om een ‘waardige’ carnavalswagen te bouwen. Het is jammer, maar op dit moment wel de realiteit. Uiteraard hebben we dit ook aan de gemeente medegedeeld. Alles is in goed overleg besloten.”

Bekendmaking nieuwe prins

Geen optocht in Striepersgat, maar wél een nieuwe prins. Komende zaterdag wordt – geheel coronaproof – de nieuwe heerser van carnavalesk Valkenswaard gekozen. Hij of zij wordt overigens aangesteld voor anderhalf seizoen, zo is besloten door het Algemeen Bestuur van de stichting. Dit betekent dat democratisch gekozen prins óók in het seizoen 2022-2023 de scepter zwaait. Hoogmoet: “We willen graag een nieuwe prins, maar gunnen hem of haar ook een volledige carnaval, met alles d’r op en d’r aan. Dat is dit jaar niet meer mogelijk, vandaar deze keuze.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug