Luister
muziek
22 januari 2022 - 15:53
Deel dit artikel:

Adviesraad Sport en Bewegen van start in Valkenswaard: 'We willen verbindende factor zijn'

Het college van burgemeester en wethouders heeft vier leden voor de Adviesraad Sport en Bewegen benoemd. Dit zijn Peter-Jan Hendrikx, Karel Dollekens, Jo Budziak en Gerard Vaes. Vanaf 18 januari 2022 gaat de adviesraad aan de slag.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Het doel van de adviesraad is om als centrale schakel te fungeren tussen de Valkenswaardse sportwereld en het college. Vanuit deze rol adviseert de adviesraad het college over de vorming, uitvoering en evaluatie van sport- en beweegbeleid. De Adviesraad Sport en Bewegen presenteert zich binnenkort aan de inwoners van Valkenswaard.

Het speelveld van het sporten en bewegen in Valkenswaard is breed. Sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, fysiotherapeuten, maar ook de mensen die gewoon een rondje wandelen, zijn allemaal bezig met sporten en bewegen. Voor al deze mensen en organisaties wil de adviesraad een extra schakel naar de gemeente zijn.

Weten wat er speelt

Karel Dollekens, voorzitter van de Adviesraad, zegt daarover: “Iedereen kan bij ons terecht, we willen graag weten wat er speelt en waar de gemeente een rol in kan spelen. We zullen dus zeker niet altijd de partij zijn die het probleem gaat oplossen, maar kunnen wel adviseren over de geluiden die ons bereiken. Wanneer alle verenigingen bijvoorbeeld ledverlichting zouden willen hebben, dan gaan we kijken of we daarover een advies aan het college van Valkenswaard kunnen uitbrengen. Wanneer een groep mensen op zoek is naar een goede ruimte om te sporten en bewegen, zouden wij kunnen adviseren waar ze deze vraag het beste kunnen stellen. Door goed op de hoogte te zijn van alles wat er speelt kunnen we onze adviserende rol steeds beter gaan invullen. We zullen zelf dan ook nadrukkelijk contact gaan zoeken met de mensen in Valkenswaard."

De Adviesraad Sport en Bewegen is te bereiken via sport@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie