Luister
muziek
11 februari 2022 - 17:35
Deel dit artikel:

Plotseling 676 positieve tests in Valkenswaard, maar de waarheid ligt anders

Afgelopen dinsdag meldde het RIVM plotseling 676 positieve coronatests in gemeente Valkenswaard. De waarheid ligt echter iets anders, want het weekgemiddelde ligt op 206,9 positieve tests.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Er gold namelijk een flinke achterstand bij het RIVM. Deze week is er namelijk een nieuwe manier van werken geïntroduceerd. De resultaten gingen vanuit de laboratoria naar de GGD'en, en daarna via de bron- en contactonderzoekers naar het RIVM. Die doorstroom stokte. Daarom gaan de uitslagen voortaan "rechtstreeks vanuit de teststraten naar het RIVM", melden meerdere media.

Hoge cijfers in Valkenswaard

Zo konden er plotseling honderdduizenden positieve tests gemeld worden bij het RIVM. Ook in gemeente Valkenswaard was een erg hoog aantal te zien. 676 positieve tests, terwijl dat er normaal gesproken honderden minder zijn. Dat is ook wel te zien in de dagen daarna. Woensdag waren het er 112, donderdag 111 en vrijdag 132. Het aantal ziekenhuisopnamen uit onze gemeente is nog altijd erg laag. Slechts af en toe wordt er een opname gemeld.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie