Luister
Live
16 maart 2022 - 20:00
Deel dit artikel:

Liveblog gesloten: VOTE met 4 de raad in, H&G de grootste

Valkenswaard24 heeft woensdagavond live verslag gedaan bij de Uitslagenavond in De Hofnar. We bedanken je voor het volgen van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen via onze site, app of socials.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

- 00.46 uur
Morgen volgen reacties van alle partijen uit gemeente Valkenswaard. Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Blijf het allerlaatste nieuws volgen via Valkenswaard24. Dat kan met onze gratis app of op onze site en socials.

- 22.25 uur
De eerste tussenstand van de verkiezingen in gemeente Valkenswaard is binnen, van de stemmers op maandag en dinsdag. Wat opvalt is dat de nieuwe partij VOTE 14,1 procent van de stemmen heeft binnengehaald bij deze tussenstand.

Daarnaast zien we dat wederom H&G heel hoog scoort. Hier de volledige tussenstand:

- Vitaal Valkenswaard (17,5 procent)
- H&G (25,4 procent)
- CDA (11,6 procent)
- PvdA (11,4 procent)
- Samen voor Valkenswaard (11,3 procent)
- VVD (5,2 procent)
- D66 (3,6 procent)
- VOTE (14,1 procent)

Dit is de tussenstand van 9 van de 25 stembureaus op maandag en dinsdag. Het gaat in totaal om 2660 stemmen.

- 22.02 uur
Goed om te zeggen is dat de definitieve verdeling van de zetels in de gemeenteraad later bekendgemaakt wordt. Het aantal zetels wordt vanavond dus wel al bekendgemaakt, maar wie er daadwerkelijk plaats gaan nemen in de raad, wordt later bekendgemaakt. Dat heeft onder meer te maken met voorkeursstemmen, die ervoor kunnen zorgen dat er flink geschoven wordt op de kieslijsten.

- 21.31 uur
Het is iets na 21.30 uur en de verkiezingsavond is inmiddels afgetrapt. De (kandidaat-)raadsleden druppelen binnen en ook het college van burgemeester en wethouders is aanwezig. Wie gaat er juichen als grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen? We zien het binnen nu en een paar uur.

- 17.32 uur
Stand om 17.00 uur: 32,75 procent van inwoners heeft stem uitgebracht - LEES HET HIER
Dat meldt de gemeente. Tot 21.00 uur zijn de stembussen nog open. Mocht je nog twijfelen om te gaan, dan legt burgemeester Anton Ederveen graag uit waarom het zo belangrijk is dat je gebruikmaakt van je democratisch recht.

- 17.13 uur
We kijken mee bij stembureau De Hofnar: 'Ik word er heel blij van als de telling klopt' - LEES HET HIER
Woensdagochtend 16 maart: in Theater De Hofnar in Valkenswaard is een vergaderruimte ingericht om twee groepen tellers alle stembiljetten te laten tellen van de vier stembureaus die op 14 en 15 maart al geopend waren voor het publiek. Ruim vijf uur zitten twaalf personen tussen honderden en honderden stembiljetten. Valkenswaard24 kijkt mee.

- 12.51 uur
Zo stemden leerlingen van Were Di op Valkenswaardse politieke partijen - LEES HET HIER
De leerlingen hebben bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet gekregen waarmee zij een stem konden uitbrengen op een van de politieke partijen die in de gemeente Valkenswaard aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. Elke leerling heeft één stembiljet uitgereikt gekregen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug