Luister
muziek
27 maart 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Kinderburgemeester Amy roept op tot meer rookvrije plekken: 'Dit moeten er veel meer worden'

Kinderburgemeesters van Nederland, waaronder Amy uit Valkenswaard, feliciteren de nieuwe raadsleden van Nederlandse gemeenten met een filmpje waarin ze een oproep doen voor nog meer rookvrije plekken in hun gemeente.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

De kinderburgemeesters slaan hun handen ineen, omdat ze vinden dat jongeren rookvrij moeten kunnen opgroeien. Kinderburgemeester Amy: “Op veel plekken gebeurt dit gelukkig al zoals op school, in de speeltuin of bij het zwembad. Ook bij de sportvelden waar ik hockey gaat het goed, maar dit moeten er veel meer worden. Zeker op plekken waar veel kinderen komen.”

Nog steeds gaan er jaarlijks 20.000 mensen dood aan de gevolgen van roken en elke week beginnen honderden kinderen met roken. Hoewel acht op de tien gemeenten in Nederland actief is om locaties rookvrij te maken, heeft slechts de helft van gemeenten dit beleidsmatig vastgelegd.

De kinderburgemeesters vinden dat het nu aan de nieuwe raadsleden is om hier meer werk van te maken. “Maak onze wereld rookvrij!” roepen zij eensgezind. Bekijk de video hieronder.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie