Luister
muziek
3 april 2022 - 09:35
Deel dit artikel:

We blikken vooruit: 'De Bosuilen tegen de Valken is nooit een normale wedstrijd'

We spreken met Joran Vermeulen, topscorer van VV De Valk, voorafgaand aan de derby tegen SV Valkenswaard van zondagmiddag. "Willen we nog een rol van betekenis spelen."

valkenswaard24
  / Willem Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Het is een derby die elk seizoen voor de nodige spanning en over en weer voor de nodige plaagstootjes zorgt. Lange tijd stond SV Valkenswaard-De Valk niet op het programma, simpelweg omdat de geel-zwarten op een hoger niveau acteerden dan hun geel-blauwe buren. De laatste jaren spelen beide clubs echter in dezelfde klasse. Deze zondag is het weer zover: de Bosuilen tegen de Valken.

Joran Vermeulen, de 21-jarige topschutter van De Valk, kent de rivaliteit tussen de Valkenswaardse verenigingen. “Die is er eigenlijk op elk niveau. Bij de eerste elftallen, maar ook bij de F'jes. Gelukkig gaat het er nu wel een stuk sportiever aan toe dan vroeger. Ik heb een groot deel van mijn jeugd niet bij De Valk gespeeld (Vermeulen was actief bij FC Eindhoven, Lommel SK, VVV Venlo/Helmond Sport, weer FC Eindhoven en laatstelijk opnieuw Lommel SK, red.), dus veel derby’s zijn aan mij voorbij gegaan. Maar natuurlijk heb ik er wel het nodige van mee gekregen via mijn broer Dion en mijn vrienden bij De Valk.”

Sinds 2019 is Vermeulen terug op ’t Valkennest en hij voelt zich er prima thuis. “Uiteraard moest ik even wennen aan het amateurvoetbal en het is allemaal net even wat gemoedelijker en vrijblijvender, maar uiteindelijk draait het ook hier om doelpunten maken en zo veel mogelijk punten pakken. De Valk is een hele fijne, warme club en we hebben een hartstikke leuke selectie. Weliswaar wat krap, maar kwalitatief kunnen we ons meten met alle teams in de tweede klasse.” Volgens Vermeulen is er voorafgaande aan het seizoen niet gesproken over een doelstelling. “Zeker omdat er toen nogal wat onduidelijkheid was vanwege corona. Een plek bij de eerste vier op de ranglijst lijkt me echter wel reëel.”

Zes punten

Na een paar mindere wedstrijden – met een 1-1 gelijkspel tegen Rood Wit V. en nederlagen tegen NWC (2-3 en Sparta’25 (4-1) – is de opgaande lijn weer ingezet en volgenden een 5-1 overwinning op RKVVO en een knap 3-3 gelijkspel tegen Someren. “We zijn net weer op tijd in vorm”, oordeelt Vermeulen. “Willen we nog een rol van betekenis spelen, dan moeten we eigenlijk gewoon zes punten pakken. We staan tweede in de tweede periode, achter Marvilde.”

De Valk heeft een goede mix van ervaren krachten en enkele jonge, talentvolle spelers. “Voetbaltechnisch is er niks mis, maar mentaal willen we af en toe nog wel eens wegzakken. Als we gewoon winnen van Rood Wit en NWC, hadden we op de vierde plaats gestaan. Achter Marvilde, Oirschot Vooruit en Someren. Ik bedoel maar… We doen voor geen enkele ploeg onder, al moet ik wel zeggen dat koploper Marvilde erg sterk is. Het is voor mij de gedoodverfde kampioen. Daarachter zijn diverse teams aan elkaar gewaagd.”

Matig

Vermeulen verwacht zondag een pittig onderonsje. "De Bosuilen tegen de Valken is nooit een normale wedstrijd. Voetballend vind ik dat we een beter elftal hebben, maar dit zegt in dit soort derby’s helemaal niks. Het is meer dan alleen voetbal. Iedereen zet een extra tandje bij. In de eerste wedstrijd speelden we erg matig en bleven we steken op 1-1. Valkenswaard heeft een erg jonge ploeg, maar die kletsen er zondag wel vol op. Vooral omdat wij de tegenstander zijn, maar ook omdat zij nog wel wat punten kunnen gebruiken. Het wordt – hoe dan ook – weer een stevig potje. Met hopelijk veel publiek en De Valk als winnaar.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie