Luister
Live
12 mei 2022 - 06:01
Deel dit artikel:

Franky en Coen gaan nu in Lviv (Oekraïne) gratis friet bakken

Franky en Coen gaan weer bakken voor Oekraïense vluchtelingen maar deze keer ín Oekraïne. "Wij zijn benaderd vanuit Lviv met de vraag of we daar gratis friet en snacks willen bakken", legt het duo uit. Ook in Brabant gingen ze al tal van plekken af.

valkenswaard24
  / Redactie

De persoonlijke verhalen van de vluchtelingen tijdens de eerdere acties bij de grens kunnen ze niet los laten en ze missen het friet bakken voor deze mensen. "Wij vonden het bijzonder om te mogen werken voor vluchtelingen. In de regio Lviv zijn honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen, zo is ons verteld. Veel van deze mensen hebben geen geld en echt honger. Deze mensen móeten geholpen worden. Dus dat gaan we doen."

2000 porties friet per dag

Coen en Franky gaan daarom vrijdag 20 mei naar Lviv in Oekraïne om gratis friet en snacks te bakken, net zoals ze eerder op de Oekraïnse grens hebben gedaan. Per dag hopen ze weer zo’n 2000 porties friet en even zoveel snacks te bakken.

Financiën

"Niet alleen omdat de situatie daar echt schrijnend is, maar vooral omdat de plaatselijke hulp door andere aanbieders van eten is afgenomen. Lieve mensen, de aandacht en hulp voor deze mensen mag niet verslappen. Er is nu minder hulp terwijl het nu nog harder nodig is. Wij weten nog niet hoe we het volledig financieel rond krijgen, maar we gaan sowieso", sluiten ze af.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug