Luister
Live
27 mei 2022 - 06:04
Deel dit artikel:

Corso en De Hofnar slaan handen ineen en presenteren Corso & Cultuur Festival

Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen. Samen zorgen ze met het Corso & Cultuur Festival voor de opening van het culturele seizoen in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Bernice Dings

Op de tweede zondag van september presenteert Corso Valkenswaard van oudsher de bloemenparade van alle wagens van de buurtschappen. Theater De Hofnar opent al ruim twintig jaar het culturele seizoen op de derde zondag van september met Val-Val-D’rie. Het corso en theater slaan nu de handen ineen en komen in het tweede weekend van september met een gezamenlijk groots driedaags Corso & Cultuur Festival. Gratis toegankelijk voor iedereen. Gezelligheid en een relaxte sfeer vormen de basis.

Interregionaal Corsofestival

Voorzitters Paul L'Herminez en Gabriëlle Buijs vertellen: “Er is nu, na de aangepaste versie van vorig jaar vanwege corona, een gelijkwaardige samenwerking. Hiermee hopen we een jaarlijkse, interregionaal Corsofestival te creëren.” Dat er nu ook besloten is dat het festival gratis toegankelijk is, wordt met veel applaus een gejoel ontvangen. “Voor gezinnen wordt het zo ook aantrekkelijk om te komen en voor de horeca is het een booster na pittige tijden.”

Er zullen van vrijdag tot en met zondag allerlei activiteiten, zoals straatoptredens, bands en de parade zelf zijn. Ook individuele initiatieven kunnen een plekje krijgen, waarover later meer. Een rondtrekkend geheel. Daarna zullen de wagens opgesteld worden op de Eindhovenseweg, tussen Markt en Corridor, tot dinsdag. Als een soort Corsoboulevard.

Val-Val-D’rie vervalt

L'Herminez, van De Hofnar, vertelt: “Val-Val-D’rie, wat in de voorgaande jaren vooraf ging aan het Corsogebeuren, komt nu te vervallen.” Het accent komt nu meer op de beleving, interactie en gezelligheid te liggen.” “We willen de buurtschappen tot hun recht laten komen", vult Buijs aan.

Wat kun je allemaal verwachten?

Vrijdag 9 september - Vrijdagavond is preview-avond. In Theater De Hofnar presenteren diverse professionele artiesten met een preview hun nieuwe theaterprogramma.

Zaterdag 10 september - Op zaterdag zijn er van 12.00 tot 18.00 uur wederom kleurrijke dahlia-objecten te bekijken in het centrum van Valkenswaard. Bezoekers kunnen net als in 2021 te voet of met de fiets de dahlia-objecten bekijken en genieten van lokale dans- muziek- en toneelgezelschappen en straatoptredens. De Markt biedt podium aan lokale dansscholen en in Theater De Hofnar kun je genieten van toneel en muziek. Zaterdagavond vinden op het podium op de Statie vanaf 19.00 uur diverse muzikale optredens plaats.

Zondag 11 september - Zondag is uiteraard de Corsoparade. Vanaf 11.00 uur staan in het centrum van Valkenswaard de wagens verspreid over het parcours opgesteld. Vanaf 12.00 uur kunt u al figuranten, fanfares en muzikale acts verwachten. Alle wagens (ook de jeugd!) gaan om 14.00 uur tegelijk de parade rijden. Het publiek ziet daardoor direct een wagen, ongeacht de plaats aan het parcours. Na 1 ronde stopt elke wagen op de plaats waar die is gestart en kun je nog tot 16.30 uur genieten van de volledige acts op en rond alle wagens.

In de namiddag kun je bij het podium op de Statie genieten van diverse optredens en op de Markt van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking op het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug