Luister
muziek
26 mei 2022 - 15:33
Deel dit artikel:

Nieuw natuurgebied bij Valkenswaard klaar: Achtereinds Laag

Al sinds december is het nieuwe natuurgebied Achtereinds Laag in gemeente Aalst-Waalre, bij Valkenswaard, officieel ‘klaar’. Maar nu, in het voorjaar, komt het écht tot ontwikkeling. Daarom trakteert Brabants Landschap op zaterdag 11 juni op een ochtendwandeling met koffie of thee. Deze start bij de Hut van Mie Pils aan de Hutdijk in Waalre.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Lizette Koekkoek & Marijn Heuts
Advertentie

Er zijn twee starttijden: om 09.00 en om 10.30 uur. Bij de vroege wandeling wordt er eerst gewandeld en daarna is er iets te drinken op het terras. Bij de tweede wandeling starten de deelnemers met een kop koffie of thee en gaan daarna met de boswachter de natuur in. De wandeling duurt een kleine twee uur. Aanmelden is noodzakelijk via brabantslandschap.nl/activiteiten.

Mari de Bijl en Lizette Koekkoek

De gidsen voor de wandeling zijn boswachter Mari de Bijl en projectleider Lizette Koekkoek. Zij zijn allebei van begin tot eind bij het project betrokken geweest en laten met trots zien hoe de natuur zich ontwikkelt. Neem een verrekijker mee, vanaf de nieuwe uitkijkheuvel is veel te zien.

Oeverzwaluwwand

De oeverzwaluwwand is meteen al ontdekt door de oeverzwaluwen die dit voorjaar vanuit Afrika naar Nederland zijn gekomen. Het water trekt heel veel verschillende soorten steltlopers aan en kleine zangvogels zijn op zoek naar insecten. Deze wandeling is een mooie gelegenheid om het gebied en de aanwezige planten en dieren beter te leren kennen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie