Luister
muziek
26 mei 2022 - 06:12
Deel dit artikel:

Twintig panelleden buigen zich over belangrijke vraagstukken in Valkenswaard

Deze maand was de eerste bijeenkomst van het inwonerspanel van gemeente Valkenswaard. Ruim twintig panelleden mochten zich buigen over de thema’s toekomstvisie en hulp bij het huishouden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Het eerste deel van de avond stond in het teken van de geactualiseerde toekomstvisie. In vijf groepen werd er gebouwd aan de toekomst van Valkenswaard. Ieder met een eigen thema: leefbare en veilige wijken, voldoende woningen voor iedereen, evenementen, kunst en cultuur en goede verbindingen en bereikbaarheid met de Brainport-regio. Aanwezigen bevestigden dat dit thema’s zijn die leven bij eenieder, maar ook dat er veel samenhang zit op deze onderwerpen. Het is belangrijk dat er voldoende woningen zijn, maar dan moet ook de omgeving leefbaar zijn en voldoende te bieden hebben.

Hulp bij huishouden

Het tweede deel ging over een onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning: hulp bij het huishouden. De vraag naar deze voorziening in Valkenswaard is groot. Om deze ondersteuning toekomstbestendig te kunnen blijven leveren voor inwoners die het echt nodig hebben, zijn creatieve oplossingen nodig. Vanuit de groepen zijn daarvoor verschillende ideeën geopperd, zoals meer geclusterde woonvormen, robotisering, mantelzorgwoningen, zorgen voor elkaar en zoeken naar ander arbeidspotentieel. Deze ideeën krijgen een plaats in het uiteindelijke voorstel voor de aanpak.

Meepraten

Ga naar valkenswaard.nl/inwonerspanel voor meer informatie en meld je direct aan. "We horen namelijk ook graag jouw mening", stelt de gemeente. In juni volgt de eerste online vragenlijst en na de zomer wordt de tweede bijeenkomst gepland.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie