Luister
muziek
26 mei 2022 - 12:47
Deel dit artikel:

NK-wedstrijden op Eurocircuit: gratis toegang voor inwoners gemeente Valkenswaard

Het weekend van 11 en 12 juni wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard weer gereden voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross. Tientallen rijders in verschillende klassen gaan de strijd met elkaar aan op het één kilometer lange circuit. Inwoners van de gemeente Valkenswaard kunnen dit jaar gratis naar binnen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV)
Advertentie

Van pittige open Cross Cars en RX Superbuggies tot alle klassen gesloten auto’s, RST’s en 2CV’s. Het belooft een mooi weekend te worden, zowel voor de teams als voor het publiek, dat uiteraard weer welkom is.

Het rallycross seizoen 2022 van de Nederlandse Rallycross Vereniging op het legendarische Eurocircuit telt dit jaar drie kampioenschapsweekenden. Begin april werd het seizoen geopend met het eerste NK/BK-weekend. Op 11 en 12 juni staat het tweede weekend op het programma voor het Nederlands kampioenschap. Daarna volgt in het weekend van 13 en 14 augustus het derde NK-weekend, waar ook de Duitse zusterclub van de NRV te gast zal zijn. Verder zijn er het hele seizoen nog ééndaagse kampioenschapswedstrijden, waar net als bij de vrije trainingen, ook publiek van harte welkom is. De data zijn overigens allemaal te vinden op de website van NRV Eurocircuit: www.nrv.club

Aantrekkelijk voor publiek

Overigens blijft rallycross voor het publiek geweldig om te zien. De baan is grotendeels te overzien en maar net een kilometer lang, waardoor de auto’s vaak en in rap tempo voorbij komen. Het circuit is bovendien voor 60 procent verhard en 40 procent onverhard, wat de rallycross tot een bijzonder uitdagende en leuke tak van autosport maakt. En of het nu om de Supernationals Plus gaat met flinke motorvermogens, de Eenden of de RST’s als fantastische instapklasse voor de jeugd, in elke klasse wordt op het scherpst van de snede gereden en stevig strijd gevoerd om als eerste over de streep te komen.

Tickets

Publiek is overigens op alle wedstrijddagen van harte welkom vanaf 10.00 uur ’s morgens. Entreekaartjes zijn te koop aan de kassa van het Eurocircuit, aan de Victoriedijk in Valkenswaard. Volwassenen betalen 10 euro per dag en kinderen tussen de 5 en 12 jaar 5 euro. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Overigens krijgen inwoners van de Gemeente Valkenswaard ook in het weekend van 9 en 10 april gratis toegang tot het Eurocircuit, als zij aantonen dat ze in de Gemeente wonen, bijvoorbeeld met de Milieupas.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie