Luister
muziek
22 juni 2022 - 15:51
Deel dit artikel:

Blaaskapel Valkenswaard up and running, maar zoekt muzikaal leider

Nu de coronamaatregelen voor een groot deel in de ijskast zitten is er, na een kleine inzinking, weer een opleving te bespeuren in het verenigingsleven. Ook bij Blaaskapel Valkenswaard is dit merkbaar. Maar ze missen nog wat: er is behoefte aan een serieuze muzikaal leider.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Na bijna twee jaar geen repetities en optredens kampte Blaaskapel Valkenswaard evenals vele verenigingen met het wegvallen van enkele muzikanten. Het plaatsen van een artikel met een oproep om nieuwe muzikanten aan te trekken had een positieve uitwerking. Maar met liefst zeven nieuwe muzikanten, waarmee de balans in de muzikale samenstelling in positieve zin werd versterkt, zag de toekomst en het voortbestaan van de kapel er positief uit.

Dirigent

Door de uitbreiding van muzikanten en de keuze om het muzikale repertoire te vernieuwen ontstond echter een nieuw probleem. Altijd werd de muzikale leiding overgelaten aan een van de spelende muzikanten. Door het ontbreken van een dirigent was dit tot op heden een uit nood geboren oplossing. "Nu we met de huidige bezetting en de nieuwe muziekkeuze in staat moeten zijn het muzikale niveau op te krikken is er behoefte aan een serieuze muzikaal leider die het een uitdaging vindt om hieraan te werken", zegt de vereniging.

Oproep

Blaaskapel Valkenswaard doet hierbij een oproep aan alle muzikaal geschoolde vrijwilligers die Valkenswaard rijk is, loop eens binnen tijdens de repetitie op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het kleine lokaal van Speeltuin Geenhoven aan Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard of neem contact op met ons secretariaat. Dat kan via René van Dijk door te mailen naar blaaskapelvalkenswaard@hotmail.nl of telefonisch via 06-20011066. Voor geïnteresseerden is een bescheiden vergoeding beschikbaar.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie