Luister
muziek
15 Juli 2022 06:05
Deel dit artikel:

Pauline uit Dommelen blikt terug op tv-programma Blow Up: 'Mijn duimen draaiden overuren'

Haar agenda zit tot december vol. Haar deelname aan het RTL4-programma Blow Up heeft ervoor gezorgd dat De Ballonnenfee uit Dommelen, Pauline Biljard, twee keer zoveel aanvragen heeft gekregen. Tot in Groningen en Drenthe aan toe. Maar voor een paar uurtjes naar de andere kant van Nederland is voor de ballonartieste meestal niet rendabel. Dan verwijst ze door naar anderen die ze kent van de United Twisters.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
Advertentie

Het ballonnen vouwen, twisten, heeft door het programma een boost gekregen. Waar in het begin vanuit sommige hoeken commentaar over milieuvervuiling de kop op stak, werd dat door de professionals tegengesproken, omdat er al jarenlang biologisch afbreekbaar latex wordt gebruikt. De creaties tijdens de uitzendingen spraken tot de verbeelding, waren verrassend en van hoog niveau. Termen als ‘bubbelprecisie’ en ‘pinches’ behoren tot het vakjargon van de Twisters en lieten de oren van kijkers en presentatoren Martijn Krabbé en Chantal Janzen klapperen.

"Zij zorgden voor een ontspannen sfeer in de studio en waren echt geïnteresseerd in wat we deden", vertelt Pauline aan Valkenswaard24 over haar tv-ervaring. "Natuurlijk ook met de nodige humor en gevatte opmerkingen om het luchtig te houden."

Afgebrand op social media

Minder leuk was hoe op Pauline werd gereageerd op de sociale media. Om haar spontaniteit en hyperactiviteit werd ze flink afgebrand en dat had ze niet zo extreem verwacht. "Daar heb ik echt even op moeten kauwen, dat ik blijkbaar zoveel ergernis op riep. Maar gelukkig staan er heel veel positieve reacties tegenover. En mijn enthousiasme heb ik als kinderentertainer echt nodig. Dat is de kracht van De Ballonnenfee." Bert Visser en Jochem Meijer hebben ook ADHD en verdienen er hun geld mee. Presentator Martijn Krabbé stak haar een hart onder de riem, over haar beroep en soms overenthousiast gedrag. Hij zei: "Ik snap jou wel, jij wil de wereld gewoon wat mooier maken." Dat deed haar goed. "Dat was zo lief, dat compenseert de minder leuke opmerkingen in de media."

Inspirerende creaties en overbelaste duimen

Net voor de finale viel Pauline af. Ze was al verder gekomen dan dat haar puberdochter voorspeld had. In die uitzending moest ze een ballonnenjurk maken en kregen daar twaalf uur de tijd voor. "Dat was pittig. Mijn duimen hadden overuren gedraaid en waren echt overbelast. Daarna ben ik bij een handspecialist geweest voor een massage." Ondanks dat ze met haar creatie niet de finale bereikte, was Pauline zeer tevreden over het resultaat. "Ja, het was echt een Pauline-jurk. Daardoor had ik er vrede mee dat het voor mij ophield. En mijn man en kinderen waren ook echt trots."

Inspiratiebron Guido Verhoef

De feedback die ze van vast jurylid Guido Verhoef kreeg, nam ze ter harte. "Die man doet zoveel in en voor de ballonnenwereld", vertelt ze respectvol. "Het zou niet slim zijn om er niets mee te doen." Ook de creaties van de medekandidaten en de samenwerking waren inspirerend. "Bijvoorbeeld voor de grootse projecten van winnares Denise (van Dooren, red.) heb ik veel respect voor en hebben ervoor gezorgd dat ik dat voor mijn ‘De Ballonnenfee-theatershows’ meer ideeën en technieken heb."

Wil je een voorstelling van Pauline als De Ballonnenfee bezoeken? Neem een kijkje op haar website of Facebookpagina.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie