Luister
muziek
23 Augustus 2022 14:48
Deel dit artikel:

Doe-Week Dommelen voert kinderstop door, door te weinig vrijwilligers

De organisatie van Doe-Week Dommelen heeft besloten de 45ste week te moeten starten met minder groepen met kinderen dan voorgaande jaren. De reden hiervoor is dat er te weinig vrijwilligers zijn om het in goede banen te leiden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

400 kinderen hebben een weekkaart aangeschaft voor Doe-Week Dommelen, een vakantieweek voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Deze kinderen kunnen aanstaande zondag tussen 13.30 en 15.30 uur een T-shirt en weekbandje op gaan halen.

Inkrimping

Het aantal vrijwilligers stagneerde afgelopen maandag op 170. Veel van die vrijwilligers komen niet alle dagen helpen. "Daar zijn we als Doe-Week heel blij mee, maar daarmee krijgen we niet alle groepen bemand", zegt de organisatie. "Het gevolg is een inkrimping van het aantal groepen. We willen echter niet meer kinderen per groep zetten, om een veilige en verantwoorde Doe-Week te blijven draaien."

Het gevolg is dat het aantal P- en A-groepen van veertien naar tien gaat. De B-groepen gaan van twaalf naar acht en de C van acht naar zes groepen.

Kaarten kopen

Alleen aanstaande zondag zullen de laatste weekkaarten verkocht gaan worden. "Om 13.30 uur stipt", zegt de organisatie. "Voor de P-groepen geldt dat er nog 63 kaarten verkocht gaan worden. Voor de A-groepen nog 94. Voor B nog 49 en voor C nog 24. Gedurende de week zullen er dus geen dagkaarten meer zijn."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie