Luister
muziek
28 september 2022 - 12:18
Deel dit artikel:

Tekort aan vrijwilligers bij Cordaad Welzijn: 'Daardoor moeten mensen lang wachten'

Van 29 september tot en met 6 oktober wordt landelijk aandacht gevraagd voor mensen die zich eenzaam voelen. Door het hele land worden tal van activiteiten georganiseerd waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Cordaad Welzijn zet zich het hele jaar door in voor mensen die eenzaam zijn. Door het inzetten van vrijwillige maatjes proberen ze eenzaamheid tegen te gaan. Een vriendelijk woord, een gesprekje of samen een kopje koffie drinken kunnen voor iemand het lichtpuntje van de week zijn.

Maar Cordaad krijgt meer aanvragen voor een maatje dan dat ze vrijwilligers beschikbaar hebben. Daardoor komt het voor dat mensen lang moeten wachten. En dat terwijl het al zo’n enorme stap is om hulp te vragen.

Tekort aan vrijwilligers

"Wij zijn dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers en staan ook open voor mensen met andere ideeën", roept Cordaad Welzijn op. Deel initiatieven, ideeën, mogelijkheden. Een bezoekje kan eens per week maar mag ook om de week. "Vaak is een uurtje al heel waardevol."

'Dat is waar wij het voor doen'

Samen met de hulpvrager spreek je af wanneer je komt. Op die manier is het in iedere agenda in te plannen. De coördinator van Cordaad Welzijn bekijkt samen met jou wat voor persoon er bij jou zou passen; een goede klik vinden zij namelijk erg belangrijk. En is die klik er onverhoopt toch niet? Geef het aan en ze gaan op zoek naar een hulpvrager die wel bij jou past. Op die manier ontstaan mooie verbindingen tussen mensen. "En dat is waar wij het voor doen."

Interesse? Neem contact op met Shana Raes via shanaraes@cordaadwelzijn.nl of 06-19373374 voor een vrijblijvend gesprek.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie