Luister
Live
2 oktober 2022 - 15:38
Deel dit artikel:

'Valkenswaard ligt achter met huisvesten van statushouders'

Volgens de onderzoeksredactie van RTL Nieuws loopt bijna de helft van de gemeenten in Nederland structureel achter bij het huisvesten van asielzoekers die in Nederland mogen blijven. Ook in gemeente Valkenswaard is er nog een achterstand, zo blijkt uit hun cijfers.

valkenswaard24
  / Redactie

Uit de nieuwste prognose van het ministerie van Justitie & Veiligheid moeten in het eerste halfjaar in 2023 de gemeenten nog voor 21.200 statushouders een huis zien te vinden. Statushouders zijn mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen nadat zij bijvoorbeeld waren gevlucht voor oorlog, geweld of vervolging. Elke gemeente in Nederland is wettelijk verplicht asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning te bieden.

Valkenswaard

Dat probeert ook gemeente Valkenswaard, maar ze lopen nog wel een beetje achter. Op 1 september moest de gemeente nog 14 statushouders plaatsen voor het eind van het jaar.

Stand op 1-1-2022: 4 (achterstand)
Stand op 1-7-2022: 4 (achterstand)

De nieuwe taakstelling voor de gemeente is naar verwachting 38. Dat betekent dat voor 1 juli 2023 in totaal nog voor 52 statushouders een plek moet worden gevonden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug