Luister
Live
2 oktober 2022 - 09:25
Deel dit artikel:

Gemeente geeft informatie voor ouders uit Valkenswaard die gaan scheiden

Veel ouders die gaan scheiden of onlangs gescheiden zijn, hebben vragen over de zorg voor hun kinderen in die bijzondere periode. Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Valkenswaard op dinsdag 11 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor ouders uit de gemeente Valkenswaard die gaan scheiden of gescheiden zijn.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Ook de mensen om hen heen zijn van harte welkom, net als professionals zoals leerkrachten en pedagogisch medewerkers, die te maken hebben met mensen die gaan scheiden.

Doel

De bijeenkomst is bedoeld om ouder(s) en betrokkenen een steun in de rug te geven bij het centraal stellen van het belang van het kind bij een scheiding. Ouders en hun naasten krijgen informatie over wat er komt kijken bij een scheiding, of gescheiden zijn. En in het bijzonder over wat een scheiding betekent voor kinderen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind(eren) deze periode zo goed mogelijk doormaken en doorkomen.

Daarbij komt de beantwoording van vragen aan bod zoals:
- Hoe vullen we onze rol in als ouder en niet meer als partners en wat kan mijn omgeving hierin betekenen?
- Welke hulp kan ik inschakelen voor mij en mijn partner, voor de kinderen en/of de omgeving?
- Hoe moet het verder met de zorg voor de kinderen?
- Hoe verloopt een scheidingsprocedure?

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats in Theater De Hofnar aan de Hofnar 10 in Valkenswaard. Aanmelden kan vóór 8 oktober door een mail te sturen naar cjg@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug