Luister
muziek
3 oktober 2022 - 12:29
Deel dit artikel:

Cursussen over keramiek in Valkenswaard

Vanaf de eerste week van oktober starten bij het CMD in Valkenswaard verschillende cursussen keramiek. De lessen worden gegeven door Lianne Rijkers, die deze lessen voorheen ook verzorgde voor de Draaikolk.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Keramiek is een vorm van bouwen met klei om een ‘lege ruimte’. Een massieve vorm is namelijk moeilijk te bakken in verband met scheurvorming. Er zijn verschillende technieken waarmee je een werkstuk hol kunt opbouwen. Beginners maken in het eerste jaar kennis met de diverse technieken, zoals de duimkommentechniek, het opbouwen met rollen, harde en slappe plaattechniek, werken in mallen, glazuurtechniek enzovoort om te komen tot een geslaagd werkstuk. Gevorderden kunnen de technieken verfijnen en gebruiken om hun eigen stijl en vormgeving te ontdekken.

Klei naar vaste vorm

Je leert meer over het proces hoe klei verandert in keramiek doordat het op hoge temperatuur gebakken wordt in een keramiekoven. Als een werkstuk klaar is en voor de eerste keer gebakken wordt, krijgt de klei in de oven zijn vaste vorm. Dat gebeurt op een temperatuur rond de 1000 graden Celsius. Daarna kan het werkstuk geglazuurd en nogmaals gebakken worden.

Begeleiding

De cursus kan zowel door beginners als gevorderden worden gevolgd, zodat je in de les ook van elkaar kunt leren en door elkaar geïnspireerd wordt. Je wordt individueel begeleid en je kunt op je eigen tempo werken. Keramiek biedt vele mogelijkheden en is een fijne, creatieve en ontspannen bezigheid.

De keramieklessen worden gegeven op de volgende dagen en tijden:
- Maandagochtend 09.15 tot 11.45 uur
- Dinsdagavond 19.30 tot 22.00 uur
- Woensdagochtend 09.15 tot 11.45 uur
- Donderdagochtend 09.15 tot 11.45 uur
- Donderdagavond 19.30 tot 22.00 uur

De kosten van deze cursus zijn 375 euro voor 27 lessen van 2,5 uur. Dit is exclusief materiaalkosten. Inschrijven voor de cursus kan digitaal via een algemeen inschrijfformulier op www.centrumvoormuziekendans.nl of bij de balie van het CMD. Overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-208 35 91.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie