Luister
Live
4 oktober 2022 - 12:53
Deel dit artikel:

Vrijwilligers gezocht! Dit zijn openstaande vacatures in Valkenswaard

De Vrijwilligerscentrale Valkenswaard is onderdeel van Cordaad Welzijn en ondersteunt de vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij hun werk. In dit maandelijks overzicht vindt je een selectie van de vrijwilligersvacatures die er zijn in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Redactie

Als je op de titel klikt vind je meer informatie over de vacature.

Sociaal begeleider

Cordaad Welzijn Vluchtelingenwerk zoekt dringend een sociaal begeleider. Vanaf het moment dat een vluchteling met een geldige verblijfstatus een huis krijgt toegewezen in de gemeente, ondersteunen de sociale begeleiders van Vluchtelingenwerk deze nieuwkomers. De sociaal begeleider geeft ondersteuning bij het inrichten van een woning, bij het vinden van een school, medische voorzieningen, het vertrouwd raken met regelgeving, de Nederlandse gebruiken en het opbouwen van een sociaal netwerk. De sociale begeleiding is maximaal 1,5 jaar. U bepaalt zelf op welke dagen en tijden. Heb jij interesse of wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Bestuurslid/comitélid

Stichting Nieuwe Levenskracht zet zich in voor ouderen, zieken en mensen met een beperking. Nieuwe Levenskracht heeft een attentiedienst die elk jaar zo’n 550 zieken een bezoekje brengt met een bloemetje of fruit. Ook zijn er kermissen en gaan zij aan het begin van het jaar donatie kwitanties innen bij donateurs. In oktober is er een ontspanningsmiddag in de Hofnar en in de tehuizen van Valkenswaard. Vind jij het leuk om stichting Nieuwe Levenskracht te helpen bij deze werkzaamheden? De stichting is op zoek naar bestuursleden en nieuwe comitéleden voor het ophalen van donatiegelden en het verkopen van enveloppen op de kermis.

Vrijwilliger voor activiteiten

Zorghoeve ’t Brugske in Borkel en Schaft biedt haar gasten een gemoedelijke en laagdrempelige dagbesteding. De dagbesteding is vooral gericht om plaats te bieden aan ouderen met een lichte lichamelijke of psychiatrische beperking, mensen met vergeetachtigheid tot en met het dementieproces en aan chronisch zieken. Zorghoeve ‘t Brugske zoekt vrijwilligers die beschikbaar zijn op maandag en/of woensdagmiddag en activiteiten willen ondernemen met de gasten. Als vrijwilliger kun je zelf aangeven wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld meehelpen met koken en de tafel gezellig dekken. Je werkt altijd samen met een medewerker van de zorghoeve.

Administratieve duizendpoot

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten, die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en terug kunnen op vallen op het eigen netwerk, op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Cordaad Welzijn zoekt een planner. Als planner van AutoMaatje beantwoord je de telefonische aanvragen voor ritten, plan je de ritten in en zoek jij een chauffeur onder de vrijwilligers die voor AutoMaatje rijden. Spreekt bovenstaande jou aan? Dan is dit leuk vrijwilligerswerk voor jou.

Voor meer informatie neem contact op met Cordaad Welzijn Vrijwilligerscentrale.
De Hofnar 12, 5554 DA Valkenswaard. 06-23252348 / 06-19373374
E-mail: vrijwilligerscentraleva@cordaadwelzijn.nl. Website: www.goedbezigvalkenswaard.nu

Spreekuur dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, andere tijden op afspraak.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug