muziek
2 oktober 2022 - 18:50
Deel dit artikel:

VV De Valk laat met penalty in slotminuut zege uit handen glippen

Lange tijd zag het er zondag naar uit dat VV De Valk een zwaarbevochten, maar verdiende, 1-2 overwinning zou behalen op Hoogeloon. In de allerlaatste minuut legde scheidsrechter Roy Stroot de bal echter op de stip, omdat in zijn ogen De Valk-doelman Dennis Verhoeven een overtreding maakte op Sam de Laat. Yannick Sol tekende vanaf elf meter alsnog voor de gelijkmaker: 2-2.

valkenswaard24
  / Willem Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)

Via Amateurvoetbal Eindhoven

En hiervan baalde Joran Vermeulen, tegen Hoogeloon twee maal trefzeker, zichtbaar. "We waren de hele wedstrijd veel beter, zonder zelf ook écht goed te spelen, maar we hadden het meeste balbezit en moeten hier gewoon winnen. Eigenlijk alleen na de 1-1 werden zijn wat sterker, maar ook toen kwamen we nauwelijks in de problemen. Dit is heel erg zuur. Of het een strafschop was, weet ik niet. Volgens mij was het gewoon een botsing in een duel en ging Dennis voor de bal."

'Slachtoffer' Sam de Laat had een heel andere versie. "Ik kon geen kant meer op en de keeper raakte me wel degelijk. In mijn ogen een zuivere penalty. Ik geef eerlijk toe dat we helemaal niet in de wedstrijd zaten en dan is het toch lekker om op deze manier nog een puntje te pakken." Diezelfde gedachte heeft Nik Bierens, trainer van Hoogeloon. "Tja, of het terecht was, kon ik niet goed beoordelen, maar ik ben blij dat we van de nul punten af zijn. Wij moeten elke wedstrijd weer vol aan de bak om resultaat te boeken. En dat hoeft niet per se met mooi voetbal."

Buitenkansje

Hoogeloon-De Valk zal niet de boeken in gaan als een duel waarover nog lang wordt nagepraat. In tegendeel, de toeschouwers zagen een zeer matige pot, met nauwelijks uitgespeelde kansen en - zeker voor de rust - ontstellend veel balverlies aan beide kanten. Binnen veertien minuten nam De Valk een voorsprong en leek de thuisclub een moeilijke middag tegemoet te gaan. De Valk kwam via Luc Nouwen op rechts in balbezit. De Bulander passeerde zijn directe tegenstander en bediende Joran Vermeulen op maat. De topscorer wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1.

De ploeg van trainer Ronny Everaerts verzuimde echter door te drukken en liet Hoogeloon terug in de wedstrijd komen. Letterlijk zelfs, want de blauwwitten scoorden vier minuten later al de gelijkmaker. Koen van Steensel leed op rechts onnodig balverlies en Sjoerd de Laat bedacht zich geen moment. Met buitenkantje rechts krulde hij de bal schitterend voorbij de totaal verraste Dennis Verhoeven. Natuurlijk een prachtige treffer, maar de boosheid van Everaerts was begrijpelijk.

Fenomeen

In de pakweg dertig minuten hierna waren er nauwelijks kansen en bij de rust was de stand nog steeds 1-1. In de tweede helft werd het vertoonde spel er overigens niet beter op. Hoogeloon beperkte zich voornamelijk tot 'tegenhouden', terwijl De Valk aanvallend ook onmachtig leek. In dit soort gevallen beschikt de Valkenswaardse formatie echter altijd nog over Joran Vermeulen. De 22-jarige spits is op dit niveau een fenomeen en toonde ook nu weer zijn klasse. Prima aangespeeld door Joost Thomassen, draaide Vermeulen zich behendig vrij en knalde van een meter of twintig de bal onhoudbaar in het Hoogeloon-doel.

Vervelend voor doelman Twan Peters, want de Hoogeloon-goalie kwam nauwelijks in het stuk voor en was opnieuw een prima stand-in voor de nog steeds geblesseerde Jesse Lammers. Met nog zestien minuten op de klok leek de strijd gestreden. Hoogeloon was immers nog niet écht gevaarlijk geweest en De Valk had de tweede overwinning op rij in de pocket. Totdat in de 90ste minuut Sam de Laat op rechts het strafschopgebied instormde en over de knie ging van Verhoeven. 'Strafschop', oordeelde scheidsrechter Stroot, waarna Sol voor de luidbejubelde 2-2 zorgde.

Opstellingen

Hoogeloon: 1. Twan Peters, 3. Rik Michielse, 4. Koen Appels (14. Niels Luyten), 5. Jesse van Gerwen, 6. Sam de Laat, 7. Sjoerd de Laat (12. Nick Wouters), 8. Yannick Sol, 9. Tom de Laat, 10. Tom Michielse, 15. Hans van der Heijden, 18. Luuk van den Broek.

De Valk: 1. Dennis Verhoeven, 2. Dion Vermeulen (20. Joost Thomassen), 3. Max Manche, 8. Koen van Steensel, 9. Luc Nouwen (7. Cas Kuipers), 10. Joran Vermeulen (11. Nigel Kempers), 16. Antonio Balta (22. Brian Vermeer), 17. Ferre Devos, 21. Luuk Broers, 23. Aart Verberne, 25. Robin Smets.