Luister
Live
3 oktober 2022 - 21:33
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard roept 7 november uit tot Dag van de Terreinknecht

SV Valkenswaard heeft besloten om 7 november uit te roepen tot 'Dag van de Terreinknecht'. Ze vraagt alle voetbalverenigingen in Nederland om hetzelfde te doen. Zij kunnen zich melden via info@sv-valkenswaard.nl.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Evert Meijs

Volgens Jacques van Gerven, namens SV Valkenswaard contactpersoon voor dit initiatief, wordt het hoog tijd dat de terreinmeesters eens in het zonnetje worden gezet. "Deze mensen zijn onmisbaar bij de vereniging. Laten we eerlijk zijn: zonder terreinknechten lopen trainingsavonden en wedstrijddagen volledig in het honderd."

Meer dan klusjesman of -vrouw

De voetbalvereniging heeft inmiddels ook contact gehad met de KNVB en hoopt dat 7 november landelijk wordt uitgerold tot een jaarlijks terugkerende 'Dag van de Terreinknecht'. "Dat terreinknechten het helemaal verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden, blijkt wel wanneer je bedenkt wat er allemaal van hen wordt gevraagd", benadrukt Van Gerven. "Hij of zij is veel meer is dan alleen de klusjesman of klusjesvrouw. De terreinknecht is ook belangrijk voor de sociale veiligheid. Hij of zij signaleert vaak als eerste of dingen goed of fout gaan."

Velerlei

De taken van de terreinmeester zijn velerlei. Denk aan: zorgen dat de velden speelklaar zijn, zorgen dat de ballen zijn opgepompt, zorgen dat het materiaal in orde is en klaar staat, klaarstaan met een pleister of een fietspomp, gevonden voorwerpen verzamelen, reparaties uitvoeren, klaarstaan als ouders moeten worden opgevangen, scheidsrechters en teams van andere clubs welkom heten, het buitenterrein schoonhouden, meehelpen de kleedkamers te poetsen, de veldverlichting controleren, afvalbakken legen, voetbalkleding wassen et cetera.

Duizendpoot

Van Gerven: "De terreinknecht is een veelzijdige duizendpoot, de spin in het web van de vereniging en van vele markten thuis. Vaak ook degene die een belangrijke rol speelt in de sfeer op de club. Ik roep dan ook alle vereniging in Nederland op om mee te doen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug