muziek
14 november 2022 - 09:06
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard pakt opnieuw koppositie na overwinning op Wilhelmina

SV Valkenswaard won zondag thuis verdiend de wedstrijd tegen Wilhelmina '08 (2-0). Daarmee staan zij aan kop in de 2de klasse.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - SV Valkenswaard

Het eerste kwartier ging het spel op en neer en waren er voor beide ploegen nog geen echte grote kansen. In de 19e minuut was er na een corner, genomen door Mike van Dooren, een kans voor Jordy Maes. Deze nam de bal rechtstreeks uit de lucht aan maar deze belandde in de handen van keeper Teun Steijvers.

Openingstreffer

SV Valkenswaard werd sterker en Wilhelmina '08 begon slordiger te worden. In de 25e minuut kon Cas Glaser dan ook een mooie assist geven aan Sem van Ham. De bal leek in eerste instantie over de achterlijn te gaan maar Sem van Ham hield de bal binnen en schoot deze alsnog prachtig binnen: 1-0.

Meteen daarna leek SV Valkenswaard weer tot scoren te komen, maar in de drukte in het doelgebied werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehouden. In de 30e minuut was er een mooie dieptepass van Cas Glaser op Jordi van Meurs die 1-op-1 kwam met de keeper. Jordi schoot de bal echter in de handen van de keeper. Net voor de rust was er nog een mooie kans voor Menno van Walsem na een assist van Sem van Ham. De bal ging echter helaas net naast. Het bleef tot de rust dan ook 1-0.

Vrije trap en gele kaart

Na de rust kwam SV Valkenswaard nog beter uit de kleedkamer. Jordi van Meurs veroverde de bal, nadat de keeper deze had losgelaten en schoot de bal binnen. Scheidsrechter Vereijken keurde de goal, ondanks dat de bal gewoon werd gespeeld, helaas af. Even later leek er een nieuwe kans aan te komen voor Jordi van Meurs. Echter werd Jordi, net buiten het zestienmetergebied, door verdediger Bas Rijkers neergehaald. Deze overtreding werd door scheidsrechter Vereijken slechts met geel bestraft. Een lage straf voor een doorgebroken speler. De goed genomen vrije trap van Sem van Ham werd helaas niet benut doordat Jordy Maes en Menno van Walsem elkaar voor de goal in de weg liepen.

Eindelijk 2-0

Ook daarna volgde er nog een aantal mooie kansen voor SV Valkenswaard waarbij Wilhelmina '08 nauwelijks tot aanvallen kwam. In de 88e minuut werd het harde werken van Jordi van Meurs alsnog beloond. Hij had wellicht zelf ook de bal binnen kunnen schieten maar nam het zekere voor het onzekere en passte de bal door naar Sem van Ham. Deze knalde de bal hard binnen en maakte zijn tweede goal deze wedstrijd. Stand 2-0.

In de allerlaatste minuut hield keeper Youri Roulaux de bal iets te lang vast en kreeg Wilhelmina'08, met een vrije trap binnen het zestienmetergebied, de enige en tevens laatste kans in de tweede helft. De bal ging in de muur en werd goed weggewerkt. Dit was tevens het moment waarop scheidsrechter Vereijken het welletjes vond en de wedstrijd affloot.

Met deze overwinning pakt SV Valkenswaard weer de koppositie in de ranglijst in de tweede klasse. Alleen Brabantia heeft ook 18 punten, maar een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week zondag 14.30 uur staat de uitwedstrijd tegen MVC'19 uit Maasbree op het programma.

Opstellingen

SV Valkenswaard: Youri Roulaux, Pepijn Dings, Miro Ioannidis, Jordy Maes, Pieter Maranus, Vincent Blancke, Jordi van Meurs, Mike van Dooren, Cas Glaser (Chris Trouwborst), Sem van Ham, Menno van Walsem.

Wilhelmina '08: Sven Peeters, Bas Rijkers, Annas Mephtah, Joy Stals, Prince Rajcomar, Niels Roijakkers, Berat Bahtiri, Nick Koopmans, Edwin Vaas, Youssef Mephtah, Teun Steijvers.