Luister
muziek
23 november 2022 - 15:43
Deel dit artikel:

Valkenswaard start campagne over gezonde lunchtrommels voor kinderen

Gezond drinken en eten is belangrijk om goed in je vel te zitten. Om zowel ouders als scholen daarbij te helpen is de campagne 'Trommel zonder Romme' in het leven geroepen. In november ging deze actie van start. Wethouder Rens Pijnenburg (Jeugd) gaf vorige week woensdag het officiële startsein en overhandigde het eerste lunchtrommelboekje aan bezoekers van supermarkt Plus in Dommelen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

“De meeste mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van ongezond eten, zoals overgewicht en hart- en vaatziekten. Om ziektes op latere leeftijd te voorkomen is het goed om op jonge leeftijd al goede gewoontes aan te leren”, aldus wethouder Pijnenburg. “De actie ‘Trommel zonder Rommel’ geeft kinderen en ouders hiervoor tips en ideeën. Want, hoewel we gelukkig steeds beter weten wat gezond en minder gezond is, kunnen we allemaal nog wel wat tips gebruiken.”

Gezond, makkelijk en niet duur

In het lunchtrommelboekje staan weetjes, tips en voorbeelden over wat je je kind mee kunt geven naar school. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn en niet veel hoeft te kosten. Niet alleen de lunch is in het boekje meegenomen, maar er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het belang van water drinken. Naast hulp aan de ouders, geeft dit ook de mogelijkheid aan scholen om gezond eten en drinken bespreekbaar te maken en op te nemen in hun beleid. De campagne is een initiatief van Valkenswaard in samenwerking met de GGD, JGZ en het Voedingscentrum.

Plus in Dommelen en scholen

De Plus in Dommelen ondersteunt de actie. Vorige week heeft een diëtist in de winkel gestaan die boekjes uitdeelde en met ouders in gesprek ging over gezonde voeding. Ouders ontvangen dan ook een korting op een trommel. De actie loopt dit jaar van 16 november.

Alle scholen in gemeente doen mee. “Fantastisch om te zien hoeveel scholen gezondheid voor hun kinderen en de ouders belangrijk vinden. Ook de samenwerking met betrokken organisaties en bedrijven heeft mij verrast”, aldus de enthousiaste wethouder. “We gaan dit voorlopig elk jaar herhalen en hopen dat steeds meer ouders de trommels van hun kinderen vullen met gezonde producten. Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, daar gaan we als gemeente voor."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie