Luister
muziek
26 november 2022 - 12:31
Deel dit artikel:

VVD: 'Verdeeldheid en onbegrip over besteding van 1,5 miljoen coronagelden'

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Valkenswaard een besluit genomen over de overgebleven coronagelden. Nadat de raad in april het college heeft teruggestuurd met huiswerk en 350.000 euro voor urgente zaken boog de raad zich er opnieuw over. Opnieuw was er veel verdeeldheid over nut en noodzaak van de plannen wat resulteerde in onder andere vier belangrijke aanpassingsvoorstellen, waarvan we er twee uitlichten. De Valkenswaardse VVD blijft met onbegrip achter, zo melden ze.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - VVD Valkenswaard
Advertentie

Het eerste voorstel, ingediend door VOTE, stelde voor om de middelen nog niet te besteden maar eerst nader onderzoek te doen hoe het effectief besteedt kan worden. Van de eerder toegekende 350.000 euro was slechts voor 50.000 urgentie genoeg om het te besteden. Het tweede voorstel, ingediend door H&G, stelde voor om ongeveer de helft van de coronagelden nu uit te geven. Voor de andere helft was onvoldoende nut en noodzaak. Beide aanpassingsvoorstellen haalde geen meerderheid.

VVD blijft met onbegrip achter

De fractie van VVD Valkenswaard ondersteunde de gekozen lijn van VOTE volledig maar blijft met onbegrip achter over het stemgedrag van enkele andere fracties. De fracties van Valkenswaard Lokaal en Valkenswaard Vitaal steunden het amendement van VOTE om nu nog niets te besteden maar eerst onderzoek te doen naar een effectieve besteding. "Ondanks dit signaal dat nut en noodzaak voor de besteding van 1,5 miljoen euro onvoldoende is aangetoond, steunden beide fracties het voorstel voor die besteding. Ook nadat het amendement geen meerderheid haalde", zegt de VVD.

Steun voor H&G

De fracties van H&G en Samen voor Valkenswaard steunden het amendement van H&G om de helft te besteden. Ook dit amendement haalde geen meerderheid. VVD: "Het voorstel om ongeveer 1,5 miljoen te besteden, terwijl het maar voor de helft voldoende nut en noodzaak heeft, kreeg wel de steun van beide partijen. Op het moment dat er geld beschikbaar is, wil de raad het liefst zo snel mogelijk spenderen. Nut en noodzaak is hierbij ondergeschikt”, aldus Niek van Hout, fractievoorzitter van VVD Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie