Luister
Live
28 november 2022 - 06:04
Deel dit artikel:

Avondwedstrijd blijft VV De Valk ongunstig gezind

In Eindhoven is VV De Valk haar ongeslagen status kwijtgeraakt tegen een sterker Brabantia: 4-1. Vorig seizoen verloor Valkenswaardse ploeg al veel punten in avondwedstrijden en ook deze zaterdagavond bij Brabantia liep het weer niet goed af.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Henry Jansen

De eerste kans was er al snel voor Brabantia, na een slordige breedtepass van Koen van Steensel die opgepikt kon worden door Vincent Bogaerts. Zijn schot ging over het doel. Vleugelverdediger Dion Vermeulen kwam door aan de rechterkant en bediende Luc Nouwen die zijn inzet van de lijn zag worden gehaald.

Meer kansen Brabantia

Brabantia ging steeds meer voor gevaar stichten, zo verdween een schot van Riley de Jong rakelings voorlangs het Valkenswaardse doel. Halverwege de eerste helft kwam de beste kans op naam van Vincent Bogaerts die zijn kopbal knap gekeerd zag worden door doelman Dennis Verhoeven. VV De Valk kreeg nog een kans na mistasten van doelman Cas Peters, maar Luc Nouwen schoot over het doel.

1-0 na slordig balverlies

Vlak voor het rustsignaal was het dan toch raak voor Brabantia, na slordig balverlies bij VV De Valk was het Vincent Bogaerts die alle ruimte kreeg om een voorzet af te leveren bij spits Moreno Koenders voor de openingstreffer 1-0.

Diezelfde Moreno Koenders bracht al vroeg in de tweede helft de thuisploeg op 2-0. De Eindhovense spits was feller dan de verdedigers van De Valk die nog wel appelleerden voor een overtreding, maar scheidsrechter Ralph Schopenhauer uit Waalre wees naar het midden. Joran Vermeulen leek een minuut later met een snel antwoord te komen namens De Valk, maar zijn stiftbal over doelman Cas Peters werd voor de doellijn weggewerkt.

Genadeklap

Met nog een klein kwartier te gaan was het invaller Evrim Karatas die Brabantia met een geweldige uithaal van buiten het strafschopgebied raak schoot voor de beslissende 3-0. Deze dreun had VV De Valk nog niet verwerkt of Riley de Jong kon ongehinderd de 4-0 een minuut later binnen schieten voor Brabantia. Twee minuten later scoorde Luuk Broers uit een afstandsschot nog wel de 4-1, maar de eerste nederlaag van het seizoen was een feit.

Programma

De Valk leed zo een terechte nederlaag bij Brabantia en zal zich nu moeten gaan herpakken. Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Rood Wit V. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om de aansluiting te behouden met de bovenste ploegen in de 2de Klasse E.

Scoreverloop

44. 1-0 Moreno Koenders
52. 2-0 Moreno Koenders
78. 3-0 Evrim Karatas
79. 4-0 Riley de Jong
81. 4-1 Luuk Broers

Opstellingen

Brabantia

Cas Peters; Brian Driessen, Marvin Mollen, Joshua Tan, Clifton Pikero; Luuk Bouman, Riley de Jong, Florian Ross(83. Finn Batten); Rai Maxwell, Moreno Koenders(70. Evrim Karatas), Vincent Bogaerts(83. Nick van de Berk)

VV De Valk

Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche(83. Sam Poos), Koen van Steensel(46. Joost Thomassen), Aart Verberne; Robin Smets, Luuk Broers, Brian Vermeer(63. Sherry Kindo Kamara), Antonio Balta; Joran Vermeulen, Luc Nouwen(70. Cas Kuipers)

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug