Luister
Live
30 november 2022 - 16:01
Deel dit artikel:

Minderjarige statushouders trainen bij VV De Valk en integreren in Nederland

Sinds een aantal weken verblijven er 24 minderjarige statushouders in hotel De Valk in Valkenswaard. Er is continu begeleiding en toezicht en inmiddels hebben de jeugdigen de draai erg goed gevonden.

valkenswaard24
  / Redactie

Zo krijgen ze Nederlandse les en is er een dagprogramma voor ze. Inmiddels integreren de asielkinderen erg goed in Valkenswaard. Ze trainen sinds kort bij VV De Valk een aantal keer in de week en dat doen ze in de clubkleuren van Valkenswaardse voetbalvereniging. Ook beweging is erg belangrijk en gezond voor de jeugd en op deze manier gaat integreren heel snel. Wedstrijden meedoen zit er nog even niet in, maar hopelijk kunnen ze binnenkort wel een potje spelen tegen een ander team.

Bowlen en fitness

"De kinderen gedragen zich voorbeeldig en leergierig. Uiteraard helpen we hen graag met integreren. Naast het voetballen zijn de kinderen gaan bowlen bij Bowling Valkenswaard en mogen zij dagelijks bij 040FIT in Valkenswaard gaan sporten tussen 11.00 en 13.00 uur", vertelt hotel De Valk. Op initiatief van het hotel en in samenwerking met NIDOS worden deze activiteiten opgezet en wordt er achter de schermen door deze twee partijen verder gewerkt aan meer invulling van het dagprogramma.

In de knel

De veiligheid van alleenstaande minderjarige asielzoekers en statushouders in Nederland komt door de opvangcrisis steeds verder in de knel. ”We kunnen niet meer de zorg leveren die we willen en moeten leveren”, zegt bestuurder Tanno Klijn. NIDOS is dan ook uitermate blij met de locatie van hotel De Valk en het meewerken aan de snelle integratie in de samenleving van deze kinderen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug