Luister
muziek
6 december 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Werkzaamheden in centrum Valkenswaard: dit is de stand van zaken

Al lange tijd vinden er werkzaamheden plaats rondom het Masterplan Centrum in Valkenswaard. Tal van straten zijn op de schop gegaan en we zien het veranderen. Een goed moment om een update te geven over de stand van zaken rondom de werkzaamheden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Hieronder vind je de informatie uit de nieuwsbrief van gemeente Valkenswaard.

Eindhovenseweg

Het deel tussen de Markt en de Corridor is gereed. Sinds september wordt gewerkt aan het deel vanaf de Corridor tot en met huisnummer 56A. Hier wordt onder de grond gewerkt aan kabels en leidingen en natuurlijk aan het riool. Wanneer dit gereed is, wordt de nieuwe bestrating gelegd. Deze is in lijn met het straatwerk van het eerste deel van de Eindhovenseweg. De werkzaamheden zijn eind van dit jaar gereed.

De Kleine Markt

De werkzaamheden op de Kleine Markt zijn nagenoeg gereed. Wat nog resteert is het werk ter hoogte van Brownies & Downies tot aan Gentle & Me. In overleg met de ondernemers is besloten dit pas aan te pakken na het terrasseizoen. Ten tijde van het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn de werkzaamheden dus in volle gang.

Pergola Corridor

Een ware blikvanger op de Eindhovenseweg. Bezoekers aan het centrum zullen het niet zijn ontgaan, want het is een imposant bouwwerk geworden. De pergola zelf is intussen opgebouwd. Het bouwwerk is opgebouwd uit Azobehout in combinatie met gelakt staal. Tegen de pergola is een blauwe regen geplant die er straks voor zorgt dat het een prachtig, groen baken wordt in het centrum.

Speelaanleidingen

Enkele speelobjecten zetten de puntjes op de ‘i’ in het centrum. Kleurrijke speeltoestellen om te klauteren, onder door te kruipen en te draaien. Leuk voor alle kinderen én allemaal gebaseerd op de jaarlijkse Dahliaparade. De speelaanleidingen komen op vier plekken: Corridor Plein, Corridor Oost en twee aan de oostkant. Na enige vertraging worden de speelaanleidingen in januari 2023 geplaatst.

Entree Noord (Eindhovenseweg – Valkenierstraat)

Vanaf januari 2023 tot aan de bouwvak van datzelfde jaar wordt het volgende stukje Eindhovenseweg (vanaf huisnummer 56A) tot aan de Valkenierstraat aangepakt. Dit wordt een ware entree naar het nieuwe centrum.

Entree Oost (Leenderweg – Europalaan)

In september 2023 - dus na het Corso & Cultuur Festival - komt het deel van de Leenderweg vanaf het Gele Rijersplein tot aan de Europalaan aan de beurt. Ook dit wordt een entree richting het nieuwe centrum. Deze werkzaamheden duren dan tot medio januari 2024.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie