Luister
muziek
6 december 2022 - 12:08
Deel dit artikel:

'Als gemeente doen we er alles aan om het centrum op orde te houden'

De gemeente Valkenswaard roept op om zuinig om te blijven gaan met het (nieuwe) centrum van Valkenswaard. "Net als in een huiskamer gooi je geen rotzooi op de grond."

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Gemeente Valkenswaard investeert fors in een nieuw centrum. Dat nieuwe hart krijgt steeds meer vorm. "Bij de inrichting hebben we aandacht voor alle facetten: groen, verkeer, sfeer, duurzaamheid, et cetera", zo benoemt de gemeente in hun nieuwsbrief. "Zo maken we een centrum waar we met recht weer trots op kunnen zijn. Maar ook een centrum waar nog een tijdje mee willen doen. En dat kan alleen als we zuinig omgaan met wat er is en zorgen dat het schoon blijft. Daar kan iedereen wat in betekenen."

'Net een huiskamer'

Wekelijks maakt de gemeente Valkenswaard een ronde met mensen van het beheer om te kijken of alles nog in orde is. "Als gemeente doen we er alles aan om het centrum op orde te houden. En iedere maandag zorgen we met bladblazers en veegwagens dat het hele centrum weer fris en opgeruimd is. Wat dat betreft is echt net als een huiskamer. Daar zul je met regelmaat moeten poetsen om het schoon te houden. Zo blijft het een fijne plek om te zijn."

'Echt voldoende afvalbakken'

De gemeente vervolgt: "Inderdaad, net als in die huiskamer gooi je geen rotzooi op de grond maar neem je de moeite om die in beschikbare vuilnisbak te gooien. Er zijn echt voldoende afvalbakken en ze worden regelmatig geleegd. Tenslotte: zie je dat iemand er een zooitje van maakt, spreek hem of haar er gerust op aan. Of je nu bezoeker bent of ondernemer in het centrum; zo houden we het hart van Valkenswaard prettig voor iedereen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie