Luister
muziek
6 december 2022 - 09:46
Deel dit artikel:

Automobilisten 'moeten wennen' aan eenrichtingsverkeer in Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard krijgt regelmatig meldingen van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die nog 'moeten wennen' aan de nieuwe verkeerssituatie in het centrum.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

"We werken hard aan een prachtig nieuw centrumhart. Daar zijn we trots op", vertelt gemeente Valkenswaard. "Een plek met meer groen, meer sfeer en minder (auto)verkeer. Een centrum waar je je als fietser of als voetganger veilig en welkom voelt. Daarom geven we fietsers voorrang, geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en geldt hier en daar eenrichtingsverkeer."

Wethouders de straat op

Maar de gemeente krijgt regelmatig meldingen van weggebruikers die moeten wennen. Daarom gingen op 19 oktober en op 8 november wethouders Bram Bots en Theo Geldens samen met Hans Deuze (Actiegroep Leefbaar Valkenswaard) de straat op om aandacht te vragen voor dit probleem. Ze spraken verkeersdeelnemers aan op hun gedrag. Daarnaast reikten ze een flyer uit waarin bestuurders worden opgeroepen de nieuwe verkeerssituatie te respecteren. Deze flyer ligt ook in vele Valkenswaardse winkels. Doel: samen werken aan een fijn, gezellig, gastvrij én veilig centrum.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie