Luister
muziek
7 december 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Snoepjesregen in Valkenswaard dit jaar terug van weggeweest

Dit jaar is er wél een snoepjesregen in Valkenswaard. De afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

In 2020 heeft coördinator Ruud van Haren van de traditionele Snoepjesregen in Valkenswaard het besluit moeten nemen om deze jaarlijkse activiteit geen doorgang te laten vinden in verband met het gevaar van besmettingen door corona. Afgelopen jaar heeft hij wederom dezelfde beslissing moeten nemen, hoewel het ernaar uitzag dat het misschien nog wel kon meevallen. Niet dus.

Maar dit jaar valt het gelukkig allemaal mee met besmettingen en ziekenhuisopnames. “Dus kunnen we heel voorzichtig weer naar het oude normaal”, aldus Ruud van Haren.

28 december

Daarom staan aanstaande 28 december om klokslag 10.30 uur de jarige jobs van die dag weer onder aan de toren van de Nicolaaskerk, in het portaal. Terwijl een ander deel van hen de torentreden heeft getrotseerd om boven in de koude toren via de galmgaten het naar boven gesjouwde snoep naar beneden te strooien. Met oordoppen in tegen het harde gebeier van de luidende klokken.

Aanmelden

Ruud: “We hopen weer op veel kinderen met hun ouders, opa's en oma's, ooms, tantes, broertjes en zusjes. Wij hebben er zin in, jullie ook?” Iedereen die op 28 december jarig is, kan zich aansluiten bij de organisatie van dit jaarlijkse evenement door contact op te nemen met Ruud van Haren via rtvharen@hotmail.com.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie