Luister
muziek
11 December 2022 12:37
Deel dit artikel:

Valkenswaard en regiogemeenten werken samen om 65-plussers 'dingen te laten blijven doen'

Het zelfredzaamheidsproject voor 65-plussers 'Maak Rimpels' is afgelopen woensdag gelanceerd. Er was een officieel tekenmoment in 't Perron in Heeze om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevestigen. De wethouders van de vier gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Someren en managers van zorgverzekeraars CZ en VGZ en de initiatiefnemer zetten hun handtekening op papier, allen trots op een uniek en trendy project.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Ouder worden kan heel mooi zijn, op oudere leeftijd kan juist heel veel uit het leven gehaald worden. In een ontwikkelprogramma onder begeleiding van diverse coaches, stelt 'Maak Rimpels' inwoners in staat om de dingen te kunnen blijven doen die ze graag willen doen.

Verbinding

'Maak Rimpels' verbindt mensen en lokale organisaties in hun eigen buurt, wijk of dorp en zet zich in om met elkaar betekenisvol ouder te worden. Betekenisvol leven houdt in dat je kunt blijven doen waar je blij van wordt. Dit ziet er voor iedereen anders uit: de een vindt het belangrijk om elke week te kunnen tennissen, een ander maakt de mooiste schilderijen of wil graag vrijwilligerswerk doen.

Zelfstandig wonende 65-plussers

Het programma richt zich op zelfstandige wonende 65-plussers. Het bestaat uit drie onderdelen: een trainingsprogramma digitale vaardigheden, een beweegprogramma onder leiding van een (buurt)sportcoach en een sociaal programma dat de informele sociale netwerken van de deelnemers laat samenwerken met professionele hulpverleners.

Meer informatie

'Maak Rimpels' biedt verschillende cursussen bij jou in de wijk of buurt. Je kunt jezelf vrijblijvend aanmelden voor de introductiecursus Positieve Gezondheid. Voor meer informatie over het programma kun je terecht op www.maakrimpels.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie